All-in Werkgeversprijs Rivierenland

Donderdag 2 november, zijn de winnaars van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2023 bekend gemaakt. De wethouders van de betrokken gemeenten en adviseurs reikten persoonlijk de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2023 bokaal uit.

De All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2023 is voor werkgevers die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en werknemers met een arbeidsbeperking een kans bieden in hun organisatie. De jury heeft op basis van motivatie en ambassadeurschap de genomineerde werkgevers beoordeeld en per gemeente een winnaar gekozen.

De winnaars zijn werkgevers die creatief meedenken en draagvlak creëren binnen de organisatie. Zij geven de werknemer de tijd om zich te ontplooien en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Zij zorgen ervoor dat deze medewerkers participeren in de maatschappij en bieden hen duurzaam werk. De winnaars zijn dus alle goede voorbeelden van werkgevers die laten zien dat het kan, inclusief werkgeverschap. Door hun motivatie inspireren zij hopelijk ook andere werkgevers in Rivierenland!

Onder inclusief werkgeverschap wordt het volgende verstaan:

Een arbeidsmarkt waarin iedereen, dus ook mensen met een beperking, duurzaam en naar vermogen kunnen deelnemen. Steeds meer werkgevers nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en bieden werknemers met een arbeidsbeperking een kans in hun organisatie. De aard van de inzet kan variëren; geboden kansen en mogelijkheden verschillen per werkgever.

Deze werkgevers denken creatief mee en creëren draagvlak binnen de organisatie. Ze gunnen de werknemer de tijd om zich te ontplooien en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Zodoende bieden deze werkgevers duurzaam werk en stellen iedereen in staat om naar vermogen bij te dragen aan de organisatie en zo volwaardig te participeren in de maatschappij. Deze werkgevers verdienen het predicaat ‘All-in werkgever’.

Houthandel Frezerij van Hulst heeft de All-in Werkgeversprijs in ontvangst mogen nemen voor de gemeente West Maas en Waal

Houthandel Frezerij van Hulst is de afgelopen jaren flink gegroeid. De vraag naar extra handen is dan ook groot. Van Hulst kiest ervoor om werk uit te besteden aan Werkzaak Rivierenland en heeft daarnaast mensen van Werkzaak op de vloer werken.

Slagerij en worstmakerij Knobbout won de All In Werkgeversprijs 2023 voor de gemeente Buren

Slagerij en worstmakerij Knobbout won de All In Werkgeversprijs 2023 voor de gemeente Buren. William Knobbout, mede-eigenaar en worstmaker bij Knobbout vertelt over de fijne collega’s in zijn team die ervoor zorgen dat hij zich ook op andere taken kan richten. “Leuk dat we deze prijs winnen, maar voor ons zijn het gewoon fijne collega’s die hun werk goed doen, dat behoeft eigenlijk geen speciale vermelding te hebben,” aldus William.

PLUS Giel Smits heeft de All-in Werkgeversprijs in ontvangst mogen nemen voor de gemeente Culemborg

De PLUS staat voor diversiteit. Dat vind je terug in de inrichting van de winkels, die allemaal op hun eigen manier gemanaged worden. Je vind het ook terug in de samenstelling van de teams, die een afspiegeling zijn van de mensen die in de wijk wonen. Giel Smits, eigenaar van PLUS Giel Smits in Culemborg vindt dat niet meer dan normaal. Zo gewoon als dat voor hem is, zo opvallend is het als je kijkt naar inclusief ondernemerschap: hij won er de All In Werkgeversprijs 2023 mee.

Chris van Uitert Tweewielers won de All In Werkgeversprijs 2023 voor de gemeente Maasdriel

Ibrahim en Roel werken via Werkzaak RIvierenland bij Chris van Uitert Tweewielers (per 1 januari BikeTotaal van Uitert in Maasdriel. Beide mannen maakten al veel mee in hun leven, maar pakken het leven met beide handen aan. Chris geeft hen die kans om midden in het leven te staan.

Soap World heeft de All-in Werkgeversprijs in ontvangst mogen nemen voor de gemeente Nederbetuwe

Soap World maakt zeepproducten: van shampoo bars tot conditioners, kleine zogeheten toeristen zeepjes voor kleine en hele grote nationale en internationale merken. Op de vloer werken vier collega’s die via Werkzaak Rivierenland binnen zijn gekomen. Hun verhaal… lees je hier.

De Herbergier won de All In Werkgeversprijs 2023 voor de gemeente Tiel

De Herbergier Tiel staat voor het welzijn van zijn bewoners én dat van zijn medewerkers. Met aandacht en door maatwerk te leveren is er voor iedereen een fijne plek in de Herbergier. Herbergiers René en Judith vertellen je over hoe zij kijken naar inclusief werkgeverschap.

Solid Matters heeft de All-in Werkgeversprijs in ontvangst mogen nemen voor de gemeente West Betuwe

Solid Matters maakt cosmetica in vaste vorm. Dat is beter voor het milieu: er is geen water nodig en ook de plastic flacons kunnen achterwege worden gelaten. Solid Matters heeft oog voor duurzaamheid, óók in haar personeelsbeleid. Ze wonnen er de All-In Werkgeversprijs 2023 voor de gemeente West Betuwe voor.

Boekbinderij van Hees won de All In Werkgeversprijs 2023 voor de gemeente Zaltbommel

Het ambacht van boekbinden is aan het verdwijnen, Boekbinderij van Hees doet er alles aan om vakkennis te behouden en mooie boeken te maken. En daar zijn mensen voor nodig. Hoe je mensen laat groeien en ontwikkelen en ze respecteert als de waardevolle medewerkers die zij zijn, daar weten ze bij boekbinderij van Hees alles van. Ze wonnen er de All In Werkgeversprijs voor in de gemeente Zaltbommel.

Benieuwd wie de winnaars van de All-in Werkgeversprijs 2022 waren? 

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

Postbus 137 | Tiel

info@rwpoa.nl

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

4001 VK Tiel | Postbus 137

4000 AC Tiel

info@rw-poarivierenland.nl