Techniekpact

Techniekpact is een samenwerking van scholen, werkgevers- en werknemersorganisaties, regio’s en het Rijk en kent vier thema’s:

  E

  Instroom om aan de groeiende behoefte naar technisch geschoold personeel te voldoen, moeten meer mensen kiezen voor een technische opleiding.

  E

  Lerarentekort & professionalisering voor een betere aansluiting onderwijs arbeidsmarkt.

  E

  Publiek private samenwerkingen waarmee bedrijven, scholen en overheid oplossingen maken voor gezamenlijke vraagstukken.

  E

  Leven Lang Ontwikkelen om aangesloten te blijven op de steeds sneller veranderende arbeidsmarkt.In Rivierenland liep onder vlag van Platform Techniek Rivierenland het Techniekpact 2019-2022 programma en dat is opgevolgd door het Talent met Hoofd, Hart en Handen (Tm3xH) 2023-2026 programma. Het Tm3xH programma levert in de regio een bijdrage aan energietransitie en versnelde woningbouw met meer jongeren en zijinstromers naar kans-sectoren.

  Wil je meer weten over het Platform Techniek? Ga dan naar: ptriv.nl

  Laatste nieuws uit de regio

  Nieuwe website RW-POA Rivierenland

  Nieuwe website RW-POA Rivierenland

  De RW-POA website ondergaat op dit moment een flinke make-over. Het RW-POA team werkt samen met jonge ondernemers uit de regio en studenten van het ROC Rivor aan het creëren van een frisse en gebruiksvriendelijke webpagina. Met name de drie sporen vanuit de herijkte...

  Techniekdag Rivierenland bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg

  Techniekdag Rivierenland bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg

  Zaterdag 25 mei 2024 is de Techniekdag Rivierenland bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg. De werkgroep Techniekdag onthulde onlangs de locatie op het terrein van deze organisatie.  ‘’Ik ben enorm trots dat Van Dillen Bouwgroep de Techniekdag aankomend jaar op eigen...

  RW-POA Rivierenland

  Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

  Postbus 137 | Tiel

  info@rwpoa.nl

  RW-POA Rivierenland

  Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

  4001 VK Tiel | Postbus 137

  4000 AC Tiel

  info@rw-poarivierenland.nl