All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2022: de winnaars zijn bekend!

Donderdag 30 juni, zijn de winnaars van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2022 bekend gemaakt. De wethouders van de betrokken gemeenten en adviseurs reikten persoonlijk de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2022 bokaal uit.

De All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2022 is voor werkgevers die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en werknemers met een arbeidsbeperking een kans bieden in hun organisatie. De jury heeft op basis van motivatie en ambassadeurschap de genomineerde werkgevers beoordeeld en per gemeente een winnaar gekozen.

De winnaars zijn werkgevers die creatief meedenken en draagvlak creëren binnen de organisatie. Zij geven de werknemer de tijd om zich te ontplooien en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Zij zorgen ervoor dat deze medewerkers participeren in de maatschappij en bieden hen duurzaam werk. De winnaars zijn dus alle goede voorbeelden van werkgevers die laten zien dat het kan, inclusief werkgeverschap. Door hun motivatie inspireren zij hopelijk ook andere werkgevers in Rivierenland!

*Nieuw in 2022 de All-in Werkgeversprijs PrO

Vanaf dit jaar wordt er ook een prijs toegekend aan een bedrijf dat jongeren uit het Praktijkonderwijs (PrO) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) een kans geeft op een (betaalde) stage en werk. Zo worden volgens de jury ook andere werkgevers geïnspireerd en gestimuleerd  om deze doelgroep kansen te geven.

Gemeente Tiel: Itho Daalderop Operations BV

De All-in Werkgeversprijs Rivierenland is er voor werkgevers die geloven in een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen een kans krijgt om mee te doen. En een volwaardige plek in onze maatschappij kunnen hebben. De prijs is er voor werkgevers die, om dat te bereiken, ook bereid zijn om waar nodig een extra stap te zetten. Itho Daalderop is zo’n werkgever. Zij wonnen dan ook de All-in Werkgeversprijs in de gemeente Tiel. 

“Elke werkgever dient een steentje bij te dragen.”

Itho Daalderop werkt met oog voor mens en milieu aan producten die op hun beurt hun bijdrage leveren aan een toekomstbestendige wereld. Deze werkgever werkt vanuit het uitgangspunt dat iedereen een volwaardige plek verdient in onze maatschappij en wil daar ook in investeren. Het is de reden waarom zij dit jaar de All-in Werkgeversprijs Rivierenland wonnen.

(Foto van links naar rechts: Ed Berendsen praktijkbegeleider, Ewald van der Schaft praktijkbegeleider, wethouder Ben Brink, Richard van Gelder manager productie Itho Daalderop, adviseur Monique Guikers, werkcoach Liset Jansen en werkcoach Mientje Meijer (op haar haar laatste werkdag voor haar pensioen)

Gemeente Buren: Eierhandel R. van Zetten

Met een diverse werkvloer, waar iedereen, ook als hij of zij wat extra begeleiding kan gebruiken, de kans krijgt om mee te doen. Werkgevers als Eierhandel R. van Zetten, die de All-in Werkgeversprijs Rivierenland dit jaar won in de gemeente Buren.

“Iedereen, ook de inhuurkrachten, wordt hier behandeld als vast personeel.”

Hofleverancier Eierhandel R. van Zetten onderneemt al sinds 1892 en staat altijd vooraan bij nieuwe ontwikkelingen. Met oog voor de mens, haar klanten en medewerkers, werkt ze tot ver buiten onze landsgrenzen. In haar personeelsbeleid spelen afkomst, leeftijd of geslacht geen enkele rol. Zolang je wilt en kunt werken vind je bij Van Zetten een prettige werkplek waar iedereen bereid is een stapje extra te zetten als dat nodig is. Dat zorgt voor een gevoel van saamhorigheid. Getuige de vele jubilarissen een plek waar je, als je er eenmaal werkt, niet snel weggaat.

(Foto: Henrico Florissen en wethouder Martine de Bas. Achter links Roel van Zetten en zoon Albart van Zetten)

Gemeente Culemborg: COOP Chopinplein

De All-in Werkgeversprijs Rivierenland is er voor ondernemers die geloven in een inclusieve arbeidsmarkt en bereid zijn om de stap te zetten om mensen die wat die extra begeleiding nodig hebben verder te helpen naar een volwaardige plek in onze samenleving en op de werkvloer. Bedrijven als COOP Chopinplein in Culemborg die dit jaar de prijs in ontvangst mocht nemen voor de gemeente Culemborg. 

“Als het kan, neem je je maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

De COOP gelooft in de inclusieve arbeidsmarkt en zorgt ervoor dat de benodigde extra begeleiding aanwezig is. COOP Chopinplein in Culemborg is daar geen uitzondering op. Bedrijfsleider Wilco Raven geeft iedereen een kans in zijn supermarkt in Culemborg. En met succes: hij won de All-in Werkgeversprijs Rivierenland en volledig terecht.

(Foto: Wilco Raven en wethouder Daphne Bijvoet)

Gemeente Maasdriel: Grown.Bio

Grown.Bio is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat onderneemt met mensen en de blik op velerlei terrein op de toekomst heeft. En ondanks dat sociaal duurzaam ondernemen hen heel natuurlijk afgaat en daar geen podium voor vraagt, desalniettemin een welverdiend winnaar van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland.

“Duurzaamheid zit in onze genen.”

Grown.Bio won de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2022 voor de gemeente Maasdriel. Een prijs die aandacht vraagt voor inclusief ondernemerschap. Die aandacht wordt Grown.Bio natuurlijk ingegeven. Duurzaamheid is hen in de genen meegegeven. Daar hoort sociale duurzaamheid op een heel organische, natuurlijke wijze in. Een mooi bedrijf dat volop in beweging is.

(foto van links naar rechts: Freek Peters, Arthur Moree, wethouder Anita Sørensen en adviseur Yvonne Schreven)

 

Gemeente Neder-Betuwe: Batouwe Boomkwekerijen BV

De All-in Werkgeversprijs Rivierenland is er voor die werkgever die gelooft in inclusief werkgeverschap en bereid is om een extra stap te zetten om iedereen de kans te geven om mee te doen in onze samenleving en op de werkvloer. Batouwe Boomkwekerijen biedt een veilige en stabiele werkomgeving en is daarmee terechte winnaar van de All-in Werkgeversprijs in gemeente Neder-Betuwe.

“Verplaats je ook eens in de situatie van de ander.”

Je komt van ver. Letterlijk én figuurlijk. Dan wil je toch een veilige plek waar je aan je toekomst in je nieuwe thuis kunt werken? In een werkomgeving met fijne collega’s die aan je denken en die je helpen. Soms heel eenvoudig: door je mee te laten rijden naar het werk. Met aandacht werkt Batouwe Boomkwekerijen aan een prettige werkplek voor iedereen. En dat wordt gezien: ze werden genomineerd voor de All-in Werkgeversprijs Rivierenland en wonnen deze ook.

(foto van links naar rechts: Wethouder Herma van Dijkhuizen, rechts van haar Bert Lam en Gerrit Krum omringd door werknemers)

Gemeente West Betuwe: OFN

Klanten, medewerkers, directieleden, partners of zakelijke relaties… OFN legt geen etiket op mensen. Kijkt naar mensen alsof ze als het ware geen gezicht hebben, achtergrond, geloof, cultuur, gender… het speelt geen rol. OFN ziet de mens enkel en alleen als de persoon die ze zijn: met ieder zijn talent en onderdeel van het team. Een terechte winnaar van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland in gemeente West Betuwe.

“Deze prijs was een aangename verrassing voor ons.”

OFN heeft een unieke aanpak in het werven van nieuwe mensen. Zij kijken niet naar iemands achtergrond, maar welke kwaliteiten iemand heeft. Als je talenten hebt die binnen het team passen, dan ben je bij OFN van harte welkom. Al enkele jaren bieden zij iedereen op de arbeidsmarkt een kans, ook wanneer iemand wat meer begeleiding nodig heeft. OFN kijkt naar wat wél mogelijk is.

(Foto: Wethouder Jan de Geus (links) overhandigt de prijs aan David Baars, de algemeen directeur van OFN)

Gemeente West Maas en Waal: Willems Boven-Leeuwen

We vroegen organisaties en bedrijven in de verschillende gemeenten van Rivierenland om werkgevers te nomineren die zich inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. Daar werd goed gehoor aan gegeven. Het is fijn te zien dat inclusiviteit voor veel bedrijven steeds vanzelfsprekender wordt. Een van de genomineerden en tevens prijswinnaar in de gemeente West Maas en Waal is Willems, constructieve partner in metaal in Boven-Leeuwen.

“Samen kom je er altijd uit.”

Willems Boven-Leeuwen doet het anders dan anderen. Heeft een scherp oog voor het welzijn van haar medewerkers en zorgt ervoor dat iedereen in de meest optimale werkomgeving hun werk kan doen. Ze wonnen er de All-in Werkgeversprijs Rivierenland mee. We laten je graag zien hoe bijzonder Willems is in de manier waarop zij met collega’s omgaan.

(foto van links naar rechts: John, Serdar, Niek, Jurgen van Dinteren, Anke Vos, wethouder Rob Reuvers, Wouter, Rich, Jelle en Paul, leerlingen)

Gemeente Zaltbommel: Arbor Houtproducten

Arbor ademt samenhang, in visie, doen en laten. Het maakt Arbor tot een vanzelfsprekende winnaar van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland in gemeente Zaltbommel. 

“Werk laat je groeien als mens.”

Arbor werkt met een gevarieerd team aan mooie houtproducten. En dat doet ze al vele jaren. Belangrijk voor eigenaar Marc van Erp is dat iedereen een volwaardige plek in onze maatschappij heeft. En daar doet hij graag iets extra’s voor. Deze visie op inclusief werkgeverschap en vanzelfsprekendheid om het samen te doen zorgde ervoor dat Arbor dit jaar winnaar werd van All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2022.

(foto van links naar rechts: wethouder Karima Bouchtaoui, Mark van Erp en medewerkers)

Gemeente Zaltbommel: Plameco plafonds*

Nieuw in 2022 de All-in Werkgeversprijs PrO

Dit jaar wordt er ook een prijs toegekend aan een bedrijf dat jongeren uit het Praktijkonderwijs (PrO) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) een kans geeft op een (betaalde) stage en werk. Zo worden volgens de jury ook andere werkgevers geïnspireerd en gestimuleerd om deze doelgroep kansen te geven Plamenco is zo’n werkgever die jongeren bij wie het allemaal niet als vanzelf gaat, de kans geeft om volwaardig mee te doen in de maatschappij.

“Meedoen en meetellen is belangrijk voor iedereen.”

Winnaar van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland PRO is Plameco plafonds. Plameco bestaat 40 jaar en werkt al 18 jaar samen met de HUB School Boxtel en praktijkschool De Brug in Zaltbommel. Bij Plameco werkt iedereen samen, wat zorgt voor een hecht team.

Samen bereiken ze veel: Economisch blijft Plameco groeien. Sociaal geeft het iedereen de kans om een persoonlijke groei door te maken. En dat doen ze samen.

(Foto: Kees van Binsbergen en wethouder Karima Bouchtaoui) 

Wie waren de winnaars van de All-in werkgevers 2020?

Wat verstaan we onder All-in werkgeverschap?

Werkgevers (overheid/ bedrijfsleven) die werk maken van de inclusieve arbeidsmarkt. Dat is een arbeidsmarkt waarin iedereen, dus ook mensen met een beperking, duurzaam en naar vermogen kunnen deelnemen. Steeds meer werkgevers nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en bieden werknemers met een arbeidsbeperking een kans in hun organisatie.

De aard van de inzet kan variëren; geboden kansen en mogelijkheden verschillen per werkgever. Deze werkgevers denken creatief mee en creëren draagvlak binnen de organisatie. Gunnen de werknemer de tijd om zich te ontplooien en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Zodoende bieden deze werkgevers duurzaam werk en stellen iedereen in staat om naar vermogen bij te dragen aan de organisatie en zo volwaardig te participeren in de maatschappij. Deze werkgevers verdienen het predicaat ‘All-in werkgever’.

Wat verstaan we onder All-in werkgeverschap?

Werkgevers (overheid/ bedrijfsleven) die werk maken van de inclusieve arbeidsmarkt. Dat is een arbeidsmarkt waarin iedereen, dus ook mensen met een beperking, duurzaam en naar vermogen kunnen deelnemen. Steeds meer werkgevers nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en bieden werknemers met een arbeidsbeperking een kans in hun organisatie.

De aard van de inzet kan variëren; geboden kansen en mogelijkheden verschillen per werkgever. Deze werkgevers denken creatief mee en creëren draagvlak binnen de organisatie. Gunnen de werknemer de tijd om zich te ontplooien en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Zodoende bieden deze werkgevers duurzaam werk en stellen iedereen in staat om naar vermogen bij te dragen aan de organisatie en zo volwaardig te participeren in de maatschappij. Deze werkgevers verdienen het predicaat ‘All-in werkgever’.