Rivierenland en de arbeidsmarkt

De arbeidsmarktregio Rivierenland is centraal gelegen op een kruispunt van wegen en waterwegen, in het midden van Nederland. De regio bestaat uit 8 gemeenten. De gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel maken deel uit van deze arbeidsmarktregio. Op 1 januari 2023 telde de regio 253.660 inwoners.

De urgentie om in actie te komen op het onderwijs en arbeidsmarktdomein is groot. Demografische, economische, maatschappelijke en arbeidsmarktontwikkelingen maken dat de krapte manifest en groeiend is. De MBO-instellingen bieden onderwijs dat aansluit op de regionale werkgelegenheidsvraag. Echter zijn er geen HBO- of WO-instellingen in de regio aanwezig. Het binden van hoger opgeleid talent is dan ook een uitdaging voor de regio.

Bovendien beschikt de regio nog steeds over onbenut arbeidspotentieel. Tegelijkertijd hebben belangrijke sectoren zoals agribusiness, logistiek, techniek en zorg te maken met flinke krapte. Voor het behoud van onze brede welvaart is het essentieel deze mismatch aan te pakken.

Laatste nieuws uit de regio

Nieuwe website RW-POA Rivierenland

Nieuwe website RW-POA Rivierenland

De RW-POA website ondergaat op dit moment een flinke make-over. Het RW-POA team werkt samen met jonge ondernemers uit de regio en studenten van het ROC Rivor aan het creëren van een frisse en gebruiksvriendelijke webpagina. Met name de drie sporen vanuit de herijkte...

Techniekdag Rivierenland bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg

Techniekdag Rivierenland bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg

Zaterdag 25 mei 2024 is de Techniekdag Rivierenland bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg. De werkgroep Techniekdag onthulde onlangs de locatie op het terrein van deze organisatie.  ‘’Ik ben enorm trots dat Van Dillen Bouwgroep de Techniekdag aankomend jaar op eigen...

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

Postbus 137 | Tiel

info@rwpoa.nl

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

4001 VK Tiel | Postbus 137

4000 AC Tiel

info@rw-poarivierenland.nl