Dichterbij dan je denkt

In de afgelopen periode is er op de arbeidsmarkt landelijk een krapte aan personeel in vrijwel alle sectoren ontstaan. De arbeidsmarkt krapte is een gevolg van de vergrijzing en ontgroening. De krapte leidt landelijk, maar ook binnen de regio, tot verschillende problemen. Zo belemmert de krapte de bedrijfsvoering van veel organisaties en leidt het tot het uitstel van diensten en leveringen. Ook bemoeilijkt de krapte het werken aan verscheidene maatschappelijke opgaven en transities.

Om de krapte op de arbeidsmarkt te kunnen bestrijden, heeft de Rijksoverheid het actieplan ‘Dichterbij dan je denkt’ ontwikkeld. Vanuit dit actieplan zijn er in onze regio zeven projecten van start gegaan. Hierbij staat het beter benutten van onbenut talent centraal. Regionaal zetten we in op vier kanssectoren: agribusiness, logistiek & transport, techniek en zorg. De zeven projecten ondersteunen onder andere psychische kwetsbaren, statushouders en leerlingen van het voortgezet onderwijs in de stap naar werk.

Ook is er een communicatiecampagne vanuit het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) van start gegaan: ‘RMT on tour!’. Met de communicatiecampagne wordt gepoogd om nieuwe doelgroepen te benaderen om de stap naar werk te maken. In totaal zijn er vanuit Dichterbij dan je Denkt zeven projecten gestart in 2023.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met:

  • Rutger Wintjens
  • Strategisch adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt
  • wintjens@rwpoa.nl
  • 06 51 86 24 07

Laatste nieuws uit de regio

Nieuwe website RW-POA Rivierenland

Nieuwe website RW-POA Rivierenland

De RW-POA website ondergaat op dit moment een flinke make-over. Het RW-POA team werkt samen met jonge ondernemers uit de regio en studenten van het ROC Rivor aan het creëren van een frisse en gebruiksvriendelijke webpagina. Met name de drie sporen vanuit de herijkte...

Techniekdag Rivierenland bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg

Techniekdag Rivierenland bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg

Zaterdag 25 mei 2024 is de Techniekdag Rivierenland bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg. De werkgroep Techniekdag onthulde onlangs de locatie op het terrein van deze organisatie.  ‘’Ik ben enorm trots dat Van Dillen Bouwgroep de Techniekdag aankomend jaar op eigen...

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

Postbus 137 | Tiel

info@rwpoa.nl

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

4001 VK Tiel | Postbus 137

4000 AC Tiel

info@rw-poarivierenland.nl