Houthandel Frezerij van Hulst heeft de All-in Werkgeversprijs in ontvangst mogen nemen voor de gemeente West Maas en Waal.  Deze prijs staat voor ondernemers die geloven in een inclusieve arbeidsmarkt en bereid zijn om mensen terug naar een volwaardige plek in onze samenleving en op de werkvloer te krijgen.

All In Werkgever van het jaar 2023 gemeente West Maas en Waal: Houthandel Frezerij van Hulst

Houthandel Frezerij van Hulst is een familiebedrijf, opgericht door eigenaren Bart en Raymond van Hulst; “Mijn vader is begonnen met demontage werkzaamheden en de handel die daarbij komt kijken,” vertelt Bart. Op die manier zijn wij terechtgekomen in het frezen van meubels. In 1994 hebben wij de eerste CNC freesmachine gekocht en vanaf die tijd zijn we uitgegroeid tot ons huidige bedrijf. Onze klanten komen uit de bouw, meubel-, verpakkings- en prefab industrie. Ook doen we veel in partijhandel.

Inmiddels bestaat ons bedrijf uit 21 CNC frees/zaagmachines, een schaverij en een spuiterij. Ook beschikken we over ons eigen logistiek, zodat we onze klanten goed kunnen bedienen. Daarnaast hebben we ook een winkel voor de zzp’ ers en particuliere klanten en onze eigen gevelbekleding lijn ‘Etilex Natura.’  We hebben kortom niet stilgezeten de afgelopen jaren.”

Grote groei vraagt om meer handen

“We zijn hard gegroeid de laatste jaren en dat is best even wennen,” aldus Bart. Er komen meer managementtaken bij kijken en de bedrijfsorganisatie vergt de nodige aandacht. We hebben nu dan ook besloten om even een pas op de plaats te maken en eens goed te bekijken waar we staan en waar we naartoe gaan. De groei van de afgelopen jaren heeft er ook voor gezorgd dat we steeds meer handen nodig hebben en die zijn helaas nog niet zo makkelijk te vinden.”

Herhalende handelingen uitbesteed

De vraag naar prefab stijgt. De bouwondernemer concentreert zich tegenwoordig op bouwen en wil steeds meer kant en klaar aangeleverd krijgen. Dat betekent dat ook onze werkzaamheden veranderen. Er ligt steeds meer werk in repeterende handelingen. Om een voorbeeld te noemen: We doen veel werk voor installateurs van warmtepompen.

Heel specifiek maken wij de platen op maat; platen waar blokjes en hoeken aan moeten worden gemonteerd. Dat werk is voor ons te arbeidsintensief. Daarom hebben we dit werk uitbesteed aan Werkzaak Rivierenland. Wij doen al het zaagwerk en zij doen de montage. Als deze proef slaagt, zullen we meer van dit soort montagewerkzaamheden gaan uitbesteden aan Werkzaak.”

Naast het uitbesteden van deze herhalende montagehandelingen hebben we ook iemand in dienst die via Werkzaak is binnengekomen. Voor ons is het belangrijk dat iedereen zich gerespecteerd voelt, voor wie hij is en in wat hij doet. We hebben geregeld gesprekken gevoerd met deze werknemer en we zijn dan ook erg trots dat hij bij ons werkt en dat het zo goed gaat. Ik ben sowieso trots op ons gehele team en ik hoop dat we in de toekomst nog vele nieuwe collega’s mogen verwelkomen.” 

“We hopen dat we in de toekomst nog meer nieuwe collega’s mogen verwelkomen.”

– Houthandel Frezerij van Hulst –

Werkzaak maakt deel uit van het WerkgeversServicepunt (WSP) Rivierenland.

WSP is hét aanspreekpunt voor werkgevers in Rivierenland die inclusief willen ondernemen. Het is een samenwerking tussen UWV, Werkzaak Rivierenland en gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.