Talentontwikkeling en wetenschap & techniek inspiratie

mei 24, 2016 | Nieuws

Half mei ’16 waren op initiatief van Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Gelderland (KWTG) in het technieklokaal van Technasium Tiel ruim dertig personen bijeen om met elkaar te spreken over talentontwikkeling bij basisschool leerlingen en hoe wetenschap & techniek daarbij kan helpen.  De twee wetenschap & techniek voorbeeldscholen vertelden over hun aanpak en ervaringen bij talentontwikkeling en hoe w&t in het onderwijs op te nemen. In de praktijk blijkt dat vooral een kwestie te zijn van starten en doen en tijdens het proces goed doordachte keuzes blijven maken. Brendan Oonk, technator vertelde over hoe hij zijn leerlingen via nieuwe en praktijkechte opdrachten enthousiast maakt om hun grenzen te verleggen.

Informatiewww.kwtg.nlj.heeres@kwtg.nl of 06-280 43 751

Petra van Zandwijk en Annemiek Hogeveen van De Morgenster Geldermalsen gaven voorbeelden uit hun nu al twaalfjarige ervaring met w&t en talentontwikkeling.

Jacqueline de Fouw en Evelien de Kraaij van Koningin Beatrixschool Buren legden uit hoe ze stap voor stap via concrete acties met het team, leerlingen, ouders en gastdocenten op school w&t op een hoger plan brengen.

Brendan Oonk: ‘Niet voorbeelden nabouwen maar zelf op pad gaan om nieuwe ideeën te krijgen en te toetsen aan expertise van andere deskundigen.’

Technasium Tiel als bolwerk van wetenschap en techniek waar een 3D printer niet mag ontbreken.