Kwikstart: gemeente Tiel en studenten ROC Rivor werken samen aan filmpjes met animaties

Wat is Kwikstart?
Als jongeren 18 worden, moeten ze veel zaken zelf regelen. Verzekeringen, studiefinanciering aanvragen, een woning zoeken en inkomsten en uitgaven bijhouden bijvoorbeeld. De website en app Kwikstart biedt jongeren landelijke én lokale informatie over bijvoorbeeld jeugdzorg, gezondheid, wonen, onderwijs en werken. Gemeentes kunnen Kwikstart in hun eigen website opnemen, speciaal voor jongeren. Meer dan 100 Nederlandse gemeenten zijn aangehaakt op Kwikstart.

Gemeente Tiel wilde Kwikstart graag opnemen in hun informatievoorziening naar jonge burgers, maar vroeg zich af of de informatie voldoende aansluit bij de doelgroep die bestaat uit jongeren tussen de 16 en 27 jaar. In de toekomst starten ook andere Rivierenlandse gemeenten met het uitrollen van Kwikstart. Vanaf juni start bijvoorbeeld Zaltbommel.

Het invoeren in Kwikstart is heel makkelijk, het resultaat is gelijk te zien online en aanpassingen zijn zo gedaan. Ik hoop dat Tielse jongeren veelvuldig de app gaan gebruiken en dat ze de info vinden die ze zoeken.”

Esther Coumans, webredacteur gemeente Tiel.

Analyse en brainstorm met studenten ROC Rivor
RW-POA Rivierenland zocht contact met studenten van ROC Rivor (de doelgroep) voor een paneldiscussie en onderzoek. Mediavormgeving studenten en marketing & communicatie studenten hebben naar de website gekeken en feedback gegeven. Zowel op de websiteteksten als op de huidige animatiefilmpjes . De feedback is teruggeven aan het landelijke projectteam van Kwikstart

 Filmopnames in Digilab studio

De resultaten leidden tot een nieuwe aanpak waarbij als aanvulling op de teksten filmpjes met animaties worden toegevoegd met jongeren in de hoofdrol.

Samen met studenten en docenten van Digilab Rivierenland werd een pilot opgenomen in de opnamestudio van ROC Rivor.

Landelijk project

Het landelijke projectteam van Kwikstart is enthousiast over de aanpak en samenwerking met ROC studenten en het Digilab Rivierenland. Als de pilot slaagt, zou het project een landelijke spin-off kunnen krijgen.

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

4001 VK Tiel | Postbus 137

4000 AC Tiel

info@rw-poarivierenland.nl