Groen moet je doen!

okt 26, 2016 | Nieuws

Eind september zijn de Montessorischool Tiel en Helicon Kesteren een uitgebreid samenwerkingstraject gestart voor leerlingen van beide scholen. Een aantal derdejaars Groen en Dier geven nu wekelijks tuin- en groenles aan Montessori-leerlingen van groep 5-6 en 7-8. “Onze vmbo’ers dragen hun kennis in de praktijk over. Tegelijkertijd werken ze aan hun presentatie- en organisatietechnieken. “, licht directeur Siska van der Kooi toe. ”

De middenbouw en bovenbouwleerlingen leren zo wekelijks omgaan met groen. Ze krijgen trucs voor onderhoud en leren van alles omtrent zaaien en bloei. Zo wordt de betrokkenheid bij natuur en omgeving nog eens extra ondersteund. En niet te onderschatten; beide scholen willen laten zien welke kansen je later met vmbo hebt.”, vult Montessori-directeur Marijke Pitlo aan.

Het projectteam bestaat uit Tirza Sengers, leerkracht op de Helicon; Kim Boelhouwer, leerkracht groep 5; Marcel Blommert, Montessori-ouder en leerkracht op Helicon en Ira Nijkamp, Montessori-ouder. Tirza Sengers: “Onze leerlingen moesten er even aan wennen om hun kennis zo uit te dragen. Maar ze vinden het allemaal ontzettend leuk om met basisschoolleerlingen te werken. Ze krijgen veel waardering.”

Ook op de open dagen van beide scholen wordt samengewerkt. Op zaterdag 5 november heeft de Montessorischool Tiel van 10 – 12 uur een open ochtend. Nieuwe ouders en kinderen, maar natuurlijk ook huidige, kunnen dan tevens kennismaken met het tuinproject ‘groen moet je doen!’. Daarvoor hoeft men zich niet aan te melden.

Montessorischool Tiel:  0344-632 815 | montessori-tiel@opo-r.nl

Helicon mbo Kesteren: 0488 48 13 10 | info.vk@helicon.nl