E-magazine Samen voor meer Banen helpt werkgevers bij invulling Banenafspraak

jun 1, 2016 | Nieuws

Den Haag, 27 mei 2016 – De aanjaagteams voor de Banenafspraak van overheid en marktsector hebben vandaag een nieuw digitaal magazine gelanceerd. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ontving symbolisch het eerste exemplaar uit handen van Hans Spigt en Aart van der Gaag, ‘boegbeelden’ van de aanjaagteams om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen.

Hoe werkt de Banenafspraak in de praktijk? Waar moet je als werkgever op letten? En hoe doen anderen het? Stuk voor stuk vragen die aan bod komen in het nieuwe magazine Samen voor meer Banen (www.samenvoormeerbanen.nl). De artikelen nemen werkgevers uit de marktsector, overheid en onderwijs mee langs de Banenafspraak en roepen op om zélf aan de slag te gaan. Het magazine bevat mooie verhalen uit de praktijk en laat werkgevers zien wat er in hun omgeving gebeurt. Het online blad biedt ook inspirerende en praktische informatie, zoals een toolkit en handige links.

Fotograaf: Ron Jenner

Klijnsma: ‘elkaar blijven uitdagen’

Staatssecretaris Klijnsma van SZW bekeek als eerste het e-magazine tijdens een inhoudelijke ontbijtsessie met werkgevers en werknemers. Zij ziet in de praktijk dat al veel werkgevers aan de slag zijn met de Banenafspraak, maar wijst erop dat het onderwerp hoog op de agenda moet blijven staan. “Ik wil écht dat mensen met een arbeidsbeperking niet thuis op de bank hoeven te blijven zitten, want zij willen ook graag mee kunnen doen op de arbeidsmarkt. Gelukkig zien ook steeds meer werkgevers daar de meerwaarde van in. Dit nieuwe magazine draagt daar verder aan bij. Het biedt inspiratie en laat zien dat het écht iets oplevert.”

Over de Banenafspraak

Iedereen verdient een volwaardige plek in de samenleving. Werkgevers in Nederland spannen zich daarom vrijwillig in om 125.000 nieuwe werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers in de marktsector moeten tot 2026 in totaal 100.000 banen realiseren. Werkgevers binnen de overheid en onderwijs doen dit voor 25.000 mensen. Dit is de Banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal Akkoord en geeft invulling aan de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt.