Docent Ondernemerschap Jordy van Schijndel winnaar Beste rekenidee mbo!

jun 20, 2016 | Nieuws

Jordy van Schijndel van Helicon MBO Geldermalsen won de wedstrijd ‘Beste rekenidee mbo! 2016’. Zijn inzending was een motiverende rekenactiviteit in de vorm van een bordspel als een combinatie van Monopoly en Mens-erger-je-niet. Spelers, leerlingen moeten in een race tegen de klok rekenopgaven oplossen.

Wedstrijd

Bevlogen docenten zijn nodig om leerlingen voor rekenonderwijs te motiveren voor rekenonderwijs en creatieve lesmethoden helpen daarbij. BVMBO (beroepsvereniging opleiders mbo) stimuleert met de wedstrijd docenten in hun werk. Vanaf 14 maart (internationale pi-dag) tot 9 mei  konden innovatieve en creatieve ideeën of voorbeelden voor rekenonderwijs worden ingestuurd via de website van BVMBO.

Er waren meer dan veertig inzendingen die door de jury worden beoordeeld. De jury bestond uit rekenexperts, de Leraar van het jaar 2015, de Landelijke ambassadeur mbo 2015 en een bestuurslid van de studentenorganisatie JOB. Zij beoordeelden de ideeën op onder andere uitwerking, uitvoerbaarheid en originaliteit.

ALM Conference begin juli ’16 Ierland

Winnaar Jordy van Schijndel gaat met twee andere bedenkers van beste rekenideeën naar de ALM Conference van 3-7 Juli in Maynooth (Ierland). Ze ontvingen van minister Bussemaker hiervoor een certificaat. De ALM is de internationale zusterorganisatie van het Platform Rekendocenten en organiseert jaarlijks een internationale conferentie over rekenen in het beroepsonderwijs. De prijswinnaars van het Beste rekenidee mbo mogen hier hun beste rekenidee presenteren.