Bedrijven in Rivierenland halen de toekomst in huis

jul 3, 2016 | Nieuws

In de regio Rivierenland zijn 3745 leerbedrijven erkend die de vakmensen van de toekomst opleiden. Zij bieden mbo-studenten een stageplek of leerbaan zodat zij het vak ook in de praktijk kunnen leren. In het mbo wordt opgeleid voor beroepen als kapper, loodgieter of kok. Nu de zomervakantie er weer aan komt, ronden veel studenten hun stage af. Bedrijven en mbo-instellingen in Nederland hebben zo opnieuw geïnvesteerd in het opleiden van jonge vakmensen.

Ophalen van stages en leerbanen 

Van 27 juni tot en met 1 juli 2016 bezoeken adviseurs praktijkleren van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zoveel mogelijk bedrijven in hun regio. Ze doen dit om ook voor volgend schooljaar weer zoveel mogelijk stages en leerbanen op te halen. Erkende leerbedrijven kunnen beschikbare plekken melden via www.s-bb.nl. Studenten kunnen vervolgens via Stagemarkt.nl een stageplek in hun regio en vakgebied zoeken.

SBB is trots op bedrijven die meewerken aan het opleiden van vakmensen en roept bedrijven die nog niet opleiden op, zich te verdiepen in de voordelen van leerbedrijf zijn. Alle informatie hierover is te vinden op de website.

Trots op leerbedrijven 

Mevr. Corry van Rhee- Oud Ammerveld, wethouder in de Gemeente Tiel is portefeuillehouder Economische Zaken en coördinerend wethouder Binnenstad Tiel. De wethouder is samen met ROC Rivor en SBB aanwezig bij de kick off om bij de leden van de bedrijfsadviescommissie van ROC Rivor het eerste bordje te overhandigen van SBB: Wij leiden vakmensen op.

Bij Kringloopwinkel Secunda aan de Spoorstraat in Tiel met praktijkopleider Judith Groeneveld leiden ze al 8 jaar lang mbo-studenten op. “We vinden het prettig om studenten met een frisse blik in ons bedrijf te hebben”, aldus Judith Groeneveld. De komende jaren investeren ze weer in mbo-studenten.

Over de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) 

De samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is hét loket voor leren in de praktijk. Onderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Zo beschikken bedrijven nu en in de toekomst over vakmensen die ze nodig hebben. SBB erkent leerbedrijven, zodat studenten verzekerd zijn van een goede en veilige leeromgeving.