Zijinstromers en leerlingen ontmoeten werkgevers

mei 24, 2016 | Nieuws

Op donderdag 31 maart was in Gameren in Rivierenland het Startplein Techniek (metaal) om werkzoekenden en werkgevers (al dan niet) met vacatures in de techniek met elkaar in contact te brengen. Het Startplein Techniek is een aanpak om werkzoekenden, onderwijs en bedrijven op een informele manier bij elkaar te brengen.

Directeur van ART Group, Nico van Wijnen was gastheer van het vijfde Startplein Techniek en is blij met het

Initiatief omdat hij zijn vacatures niet vervuld krijgt. “We worden als bedrijf gehinderd omdat we niet aan kwalitatief goede technische mensen kunnen komen. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg”, aldus de directeur die aanvult: “We hebben machines, werk en geld, maar de mensen ontbreken.”

 

Traditionele werving via bijvoorbeeld paginagrote advertenties werkt niet. Je zoekt dus naar andere methoden. Zo’n dag als vandaag is dan mooi, het brengt veel mensen op de been.”

Na de rondleiding door ART Group en een lunch waren er vijf gesprekstafels waar de werkgevers met in totaal veertig potentiële kandidaten om de tafel zaten. In een ongedwongen sfeer maakten ze kennis met elkaar. Werkzoekenden konden na afloop ook direct op vacatures reageren. Ook het onderwijs was met Cambium College VMBO Zaltbommel vertegenwoordigd. Docenten Louis Rengeling en Frans Verweij en een aantal leerlingen van de opleiding Techniek Breed kregen informatie over nascholingstrajecten, stages en vervolgopleiding.

Startplein Techniek zijn veel samenwerkende partijen

Het Startplein Techniek is een initiatief van Parkmanagement Zaltbommel, Bètatech Services, ROC Rivor, UWV, Leerwerkloket Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, gemeente Zaltbommel, RW-POA Rivierenland en provincie Gelderland. Deze organisaties hebben een groot netwerk en brengen veel kennis mee van techniek en de lokale arbeidsmarkt.

 

Informatie:

Wilma.deWolf@btechs.nl of 06-278 32 611.