Studenten ROC Rivor maken filmopnames bij Avri voor Werkzaak Rivierenland

aug 30, 2016 | Nieuws

Deze week maakten media vormgeving studenten Aron Kulik en Jimat Meijs filmopnames bij de Avri in Geldermalsen. De studenten werken in opdracht van Werkzaak Rivierenland en RW-POA Rivierenland aan een serie filmportretten.

De filmportretten tonen werkgevers in de regio Rivierenland, die werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De serie portretten is met name bedoeld als voorbeeld en ter inspiratie voor werkgevers die nog geen of weinig ervaring hebben met de banenafspraak.

Ogenschijnlijk -zo is te zien in de filmportretten- lijkt het best wel mee te vallen met de zogenoemde ‘afstand’.

De studenten maakten het afgelopen jaar al meerdere films, o.a. bij Ultimaker 3 D Printers,  Pippel Bramen, Visscher Automobielbedrijven, Van Zandwijk Transport,  Fairplaza, Albert Heijn, Vonk & Co en Kuehne + Nagel.

Jimat Meis vertelt: “Dit is de derde film, die ik voor Werkzaak Rivierenland maak. Je merkt dat het steeds makkelijker gaat, al is elke film weer nieuw.

Nieuwe mensen, nieuwe locatie, andere set. Het meest leerzame vind ik het filmproces. Alle beelden worden op één dag geschoten.

Zo heb ik niet alleen geleerd dat de voorbereiding erg belangrijk is, maar je moet ook flexibel zijn. Je krijgt vaak te maken met mensen, die je nog nooit ontmoet hebt en een locatie, waar je nog nooit bent geweest.

Het lastige is om het juiste moment vast te leggen. Als iemand spontaan iets zegt of doet, bijvoorbeeld. We krijgen veel tips en aanwijzingen tijdens het filmen en de samenwerking onderling was goed.”

Aron Kulik vult aan: “Ik vond het persoonlijk een zeer leerzame ervaring. Het is precies hetgene, dat ik later graag zou willen doen als werk.

En om daarvan meer te leren in de echte praktijk is niet alleen erg leuk, maar ook heel spannend. Er is tijdens de opnames niet veel ruimte om fouten te maken. Alles moet eigenlijk meteen goed gaan.

De samenwerking in het algemeen ging erg goed. Ik was omringd met mensen, die ik graag mag en waarmee ik het heel fijn vind om mee samen te werken.

Ik ben blij met de film technische dingen die ik geleerd heb en ook met de sociale aspecten. Het was een geslaagde filmdag!”

 

 

De studenten schoten de film samen met een professional en een docent van ROC Rivor op locatie in Geldermalsen en Buren. Momenteel wordt hard gewerkt aan de montage van de Avri-film.  Medio september wordt de film opgeleverd.