ROC Rivor studenten openen 3D-printshop in Tiel

okt 26, 2016 | Nieuws

MAKE! opent feestelijk op 4 november om 16 uur aan de Waterstraat 94A

“We gaan het gewoon doen met z’n allen”, besloten de studenten en partners enige tijd geleden. Op 4 november om 16 uur openen ze op de Waterstraat 94A in Tiel de 3D-printshop MAKE! Speicaal voor genodigden zoals de leden van het RW-POA.

“We willen de wereld van 3D toegankelijk maken voor iedereen”, vertelt Max van Doesburg, een van de studenten en tevens mbo Uitblinker van ROC Rivor. Alle mogelijke vormen kunnen geprint worden. Met behulp van een scanner kun je zelfs een 3D-poppetje van jezelf laten maken.

Eerder kregen de vijf studenten in het Praktijklab van het ROC van Gert-Jan van Ingen van ondernemersvereniging Hart van Tiel de opdracht om winkelconcepten te bedenken voor leegstaande winkelpanden. Het idee van de 3D-printshop werd geboren en iedereen was razend enthousiast.

 

Workshops

Bezoekers kunnen bij MAKE! kennis maken met de 3D-wereld en een 3D-print laten maken. Tijdens workshops kunnen bezoekers leren om zelf een 3D-ontwerp en -print te maken. Met behulp van een tekenprogramma en scanner zijn alle ontwerpen mogelijk. Van sieraad tot speelgoed. De pop-up store is een pilot en is geopend tot eind januari.

Samenwerking

ROC Rivor betrok diverse partijen uit de regio bij de realisatie, zoals Ultimaker, maker van 3D-printers, Rabobank, Bouwmensen Rivierenland, SchildersCOOL en Makerpoint, een keten van 3D-winkels. Het project wordt gesteund door het RW-POA Rivierenland. In slechts twee interactieve sessies werd het ondernemingsplan concreet en de taken verdeeld.

Over ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt iedereen middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn 3 vestigingsplaatsen: Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel.

ROC Rivor rust mensen toe voor samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.