‘Lek’ in arbeidsmarkt techniek

aug 16, 2016 | Nieuws

Maar liefst 38% van de jongeren die met een technisch diploma hun opleiding afsluiten, kiest voor een niet-technische baan in een niet-technische sector. En bij alle werknemers in techniekbedrijven die op zeker moment van baan wisselen, stapt ook nog eens 39% over naar een niet-technische onderneming.

Bron: www.technischweekblad.nl

 

Wat betekent dit voor Regio Rivierenland 

Steeds vaker verschijnen in de media berichten zoals bovenstaand. En in de markt zijn geluiden te horen dat vacatures niet snel of goed genoeg vervuld worden en dat werkgevers ongerust zijn over de toekomst.

Maakt u zich ook zorgen over het vervullen van uw vacatures in de toekomst en wilt u hieraan iets veranderen? Sluit u dan nu aan bij Platform Techniek Rivierenland of neem deel aan door ons georganiseerde Startplein bijeenkomsten.

 

Startplein Bouw & Infra Rivierenland 

Startplein Bouw & Infra zorgt voor de verbinding tussen werkgevers, vacatures en werkzoekenden. Werkzoekenden met interesse in bouw & infra functies kunnen zich aanmelden voor het Startplein. Adviseurs van Werkzaak Rivierenland en Leerwerkloket Rivierenland bereiden vervolgens een goede match voor.

Samen met andere partijen kijken zij naar de geschiktheid van de kandidaat: motivatie, ervaring, opleiding en mogelijkheden tot stage of bijscholing. Hierdoor ontstaat er overzicht van beschikbare potentiële kandidaten voor de arbeidsmarkt en is een betere afstemming tussen vraag en aanbod mogelijk.

 

Gezocht bouw & infra vacatures voor Startplein 10 november 2016 

Bedrijven die mee willen denken, vacatures hebben of zich bij het Startplein willen aan sluiten, zijn van harte welkom op donderdag 10 november a.s. van 12.30 tot 16.00 uur bij G. van der Ven BV Aannemingsbedrijf, Van Heemstraweg 2, 5306 TA Brakel.

 Wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met: 

Claudine Kiefer (Parkmanagement Zaltbommel), 06 – 317 484 57, claudine.kiefer@deparkmanagers.nl

Yvonne Schreven (Werkzaak Rivierenland), 06-333 15 565, Yschreven@werkzaakrivierenland.nl

Platform Techniek Rivierenland 

Om nu en in de toekomst beter en sneller vacatures te kunnen matchen tussen werkgever en werknemer organiseert Platform Techniek Rivierenland samen met veel andere partijen Startplein Techniek bijeenkomsten. Het Platform is een netwerk van verschillende organisaties. uit de regio die een relatie hebben met techniek.

Naast ondernemersverenigingen, opleidingsfondsen en brancheorganisaties kunnen ook individuele ondernemers zich bij het Platform aansluiten. Wilt u meer informatie over of zich aansluiten bij het Platform, dan kunt u terecht bij Jan Heeres (BètaTech Services), 06 – 280 43 751, jan.heeres@btechs.nl

 

*Parkmanagement Zaltbommel, BètaTech Services, ROC Rivor, Leerwerkloket Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, Gemeente Zaltbommel, RW-POA Rivierenland, Cambium College en provincie Gelderland