Rabobank: in totaal € 125.000 verdeeld over 10 duurzame projecten in West Betuwe

Omdat we als Rabobank 125 jaar bestaan, zetten we ons extra in voor West Betuwe. Met een eenmalige extra bijdrage van € 125.000 ondersteunen we 10 duurzame projecten en initiatieven die onze regio versterken. Met de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage geven we in regio Gelderland-Zuid maar liefst € 625.000 terug aan de samenleving. Op landelijke schaal is dat in totaal € 9,75 miljoen! De afgelopen periode hebben we opgeroepen op om maatschappelijke projecten en initiatieven hiervoor aan te melden. Met succes: 10 projecten uit West Betuwe ontvangen een bijdrage.

Impactvolle aanvragen
Ans Verhoef, directeur coöperatieve Rabobank:  “Samen met onze collega’s, leden en klanten hebben we actief gezocht naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. De reacties vanuit onze leden en de regio waren overweldigend. Ook de variatie in de aanvragen was mooi om te zien. Uiteindelijk hebben we gekozen om een bijdrage te geven aan 10 fantastische initiatieven die een flinke impuls geven aan een duurzamere regio”. De volgende projecten ontvangen een bijdrage:

Duurzamere toekomst
Tijdens de cheque-overhandiging vertelden bestuursleden van de organisaties aan elkaar waar de bijdrage naartoe gaat. Het zijn bijzondere verhalen waaruit blijkt dat elk initiatief op een eigen unieke manier bijdraagt aan de verduurzaming van onze samenleving. Samen maken we impact en bouwen we aan een duurzamere toekomst. Een mooi cadeau van de coöperatieve Rabobank aan de samenleving!

Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds
Daarnaast steunen we met ons Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds projecten die een impuls geven aan het versterken van de lokale leefomgeving. In 2023 was er maar liefst € 75.000 beschikbaar en hebben we bijdragen toegekend aan 9 lokale projecten.

Ook in 2024 investeert Rabobank in lokale projecten via het Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds. Ledenraadsleden van Rabobank West Betuwe beoordelen drie keer per jaar de projectaanvragen. Verdient jouw project ook een bijdrage? Bekijk de voorwaarden en doe de aanvraag via rabo.nl/gz/stimuleringsfonds. Wellicht sta jij dit jaar ook met een cheque in je handen voor jouw lokale vereniging of stichting! Meer lezen over hoe Rabobank bijdraagt?