Werk...de motor achter een inclusief en ondernemend Rivierenland

Vlog juni 2021

Vlog maart 2021

Vlog december 2020

Gewoon meedoen met werk

Hoofdaanvrager: Werkzaak Rivierenland

Contactpersoon: Rik Bijl

E-mail: rbijl@werkzaakrivierenland.nl

Partner(s) in het project: UWV Werkbedrijf, Gemeenten, Pro Persona, Reinier van Arkel, RIBW–NR(Regionale Instelling voor Beschermend en Begeleid Wonen–Nijmegen & Rivierenland) Iriszorg, private aanbieders van GGZ en begeleiding, organisaties voor maatschappelijke ondersteuning, Culemborg herstelt / Rivierenland herstelt, VNO-NCW, AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland), RW-POA Rivierenland en zorgverzekeraars.

Korte beschrijving project:

Werkzaak Rivierenland wil meer mensen met psychische kwetsbaarheden begeleiden naar duurzame plaatsingen in zo regulier mogelijk werk. Dit door het dichter bij elkaar brengen van de driehoek werkzoekende – begeleider – werkgever. De kwaliteit en snelheid van de begeleiding naar werk wordt vergroot en de aansluiting op de markt wordt het best passend.

In 2020-2021 gaat Werkzaak Rivierenland activiteiten richten op professionals van GGZ-en Werk & Inkomen organisaties, die de afgelopen jaren gestart zijn om met elkaar samen te werken. Daarnaast wordt sterker dan tot nu toe, ingezet op het benaderen van werkgevers in de regio die met mensen met psychische kwetsbaarheden (willen) werken. Verder gaat Werkzaak Rivierenland 8-12 trajecten intensieve begeleiding naar werk doorlopen met mensen met complexe psychische problematiek.