Zes wethouders uit de regio nemen Krachtenbundel in ontvangst

jul 5, 2017 | Nieuws

Kwetsbare burgers delen bijzondere levensverhalen
Op maandag 10 juli nemen wethouders Fouad Sidali (Culemborg), Bert van Swam (West Maas en Waal), Griedo Bel (Lingewaal), Anita Sørensen (Maasdriel), Rob Benschop (Neder-Betuwe) en Annie Benschop-van Eldik (Buren) de Krachtenbundel in ontvangst. Dit is een bundel met twaalf mooie levensverhalen van kwetsbare mensen.

Zo laten de wethouders zien hoe belangrijk het is dat mensen uit kwetsbare doelgroepen meedoen in de maatschappij. In de speciale editie ‘‘Regio Rivierenland’’ van de Krachtenbundel zijn inspirerende levensverhalen van mensen uit deze regio gebundeld: verhalen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en vooroordelen kunnen wegnemen.

Bijzondere editie
Voor deze speciale editie gingen de wethouders van de eerdergenoemde gemeenten op bezoek bij kwetsbare burgers. Tijdens deze persoonlijke ontmoetingen haalden zij bijzondere levensverhalen op. Deze verhalen zijn, samen met verhalen die binnen zorg- en andere organisaties werden opgehaald, gebundeld in de 31e editie van de Krachtenbundel.

Stuk voor stuk beschrijven de vertellers hoe zij, ondanks tegenslagen, krachtig in het leven staan. Zo kun je bijvoorbeeld het verhaal van Jolanda (40) lezen. Vier jaar geleden kreeg ze de diagnose autisme. Alles viel op zijn plek en ze vond een baan bij Werkzaak Rivierenland. Inmiddels heeft ze een nieuwe uitdaging gevonden en helpt ze anderen met haar ervaringsdeskundigheid. Of lees het verhaal van Rebecca (23) die vroeger erg druk was en het moeilijk vond om dingen af te maken.

Ze werkte bij het Dierenpark Tiel van ’s Heeren Loo en volgde de opleiding Dierenverzorging. Nu werkt ze anderhalve dag per week bij het Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Wethouders nemen bundel in ontvangst
Op maandag 10 juli nemen de wethouders de Krachtenbundel in ontvangst bij ’s Heeren Loo in Geldermalsen. Marieke van Gastel, werkzaam bij Reëlle, overhandigt de bundel. Marieke heeft een progressieve spierziekte en is gebonden aan een rolstoel.

Tijdens de feestelijke middag krijgen de openhartige verhalenvertellers allemaal persoonlijk een exemplaar uitgereikt met hun levensverhaal. Alle deelnemende organisaties zullen aanwezig zijn.

Professionals met beperking
De twaalf persoonlijke verhalen zijn gebundeld door initiatiefnemer Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard waar alleen professionals met een beperking werken. De Krachtenbundel is op maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd en vormgegeven door professionals met een beperking.

Reëlle weet uit eigen ervaring dat levensverhalen mensen dichter bij elkaar brengen. Zo werkt zij aan haar missie om voor iedereen meer sociale winst te behalen

Verspreiding
De Krachtenbundel verschijnt in een oplage van 2.800 exemplaren. Alle deelnemende organisaties en de gemeenten uit de regio Rivierenland verspreiden de magazines in hun netwerk.

Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de website van Reëlle Communicatie: www.reelle.nl/krachtenbundel. De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag zal ook deze editie van de Krachtenbundel in het archief bewaren voor het nageslacht.

Gemeenten/organisaties die deelnemen aan deze bundel zijn:
Gemeente Culemborg, Gemeente West Maas en Waal, Gemeente Lingewaal, Gemeente Maasdriel, Gemeente Neder-Betuwe, Gemeente Buren, Entrea, IrisZorg, RIBW Nijmegen & Rivierenland, Zorgbelang Gelderland, ’s Heeren Loo en De Schildkamp.

U bent ook van harte welkom aanwezig te zijn tijdens de uitreiking op 10 juli, inloop vanaf 14:15 uur. Het adres is: ’s Heeren Loo, Wieken 7 in Geldermalsen. Eventueel is het mogelijk om een diepte-interview met een verhalenverteller of wethouder te houden. Bij interesse graag vooraf contact opnemen met Marieke van Gastel.