Wervingscampagne Tech Teelt in de tuinbouw

jan 31, 2023 | Nieuws

Net zoals alle sectoren kampt ook de tuinbouw met personeelstekorten. Het is nog niet zover dat het fruit niet geplukt wordt en de laanbomen staan te verpieteren op het veld; maar als de huidige trend zich doorzet kan dat waarheid worden. Om die reden hebben Yuverta Geldermalsen, de Fruit Tech Campus en het Laanboomhuis de handen ineengeslagen. Ze bieden opleidingen mét baangarantie in de tuinbouw.

Het goed bewaarde geheim van de tuinbouw is dat technologie zijn intrede doet. Tech & Teelt. Tractoren met sensortechnologie maken het werk schoner en lichter. Met behulp van drones wordt informatie verzameld over gezondheid en groei van producten waardoor precisielandbouw mogelijk wordt. Al deze ontwikkelingen maken van de tuinbouw een aantrekkelijke sector. Werken in de buitenlucht met de nieuwste technologie aan gezonde en duurzame producten, wie wil dat niet?

Op vrijdag 3 februari ’23 zetten het Laanboomhuis, de Fruit Tech Campus en Yuverta mbo Geldermalsen hun deuren wagenwijd open voor eenieder die meer wil weten over werken en leren in de tuinbouw.

 

Boomteelt

Voor boomteelt staat het Laanboomhuis, Bomenlaan 1 te Opheusden open op 3 februari. Van 10-12 uur zijn werkzoekenden, zijinstromers, omscholers en eenieder die nieuwsgierig is welkom. Van 12-17 uur staan de deuren open voor jongeren met hun ouders of verzorgers of leerlingen met hun decaan of mentor.

TCO biedt een afwisselend programma aan met doen, kijken en luisteren in en rond het Laanboomhuis in Opheusden o.a.; kluiten laden met een trekker met kraan een boom in een P9 met een stok erbij steken en aan-tangen aanbinden op een hoogwerker kluit oppakken met een rooimachine Daarnaast wordt uitleg gegeven over de 160 TCO bedrijven in de regio, hoe ze samenwerken en welke kansen er zijn voor werken in en bij die bedrijven.

Fruitteelt

Mensen die geïnteresseerd zijn in de fruitteelt kunnen zich op 3 februari tussen 12.00 en 17.00 melden op de Oudenhof 40 in Geldermalsen. De Fruit Tech Campus is een opleidings- én werkplek ineen. In de boomgaarden rond de campus wordt die dag de fruitteelt gepresenteerd.

In de campus zelf zijn workshops rond de fruitketen, kwaliteitsmetingen, appelrassen en verpakkingsmaterialen. Jonge fruittelers vertellen over het product, het vak fruittelen, de nieuwste technieken en hun ervaring als teler.

Mbo-Opleidingen tuinbouw

Mbo-Opleidingen tuinbouw worden verzorgd door Yuverta mbo Geldermalsen. Op 3 februari van 16.00 tot 20.00 uur kan iedereen die geïnteresseerd is zich melden op Burgemeester van Roozenveld van de Venlaan 7 in Geldermalsen.

yuverta.nl/mbogeldermalsen

Samenwerking

Deze wervingscampagne is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het regiofonds van Regio Rivierenland.

Contact:

Greenport Gelderland  |  Erik Kaemingk

talent@greenportgelderland.nl | 0637433276