WerkgeversServicepunt (WSP) Rivierenland: hét aanspreekpunt voor werkgevers

mei 10, 2022 | Nieuws

De huidige arbeidsmarkt vraagt om slimme personeelsoplossingen. WSP Rivierenland helpt daarbij. Werkgevers in Rivierenland die personeel zoeken én sociaal willen ondernemen, kunnen vanaf nu terecht bij WSP Rivierenland. Onder deze nieuwe naam is de regionale samenwerking op het gebied van werkgeversdienstverlening verbeterd en uitgebreid. Door dit samenwerkingsverband hebben werkgevers één aanspreekpunt in de regio waar zij terecht kunnen voor kosteloos advies en informatie. Hierin werken gemeenten, UWV en Werkzaak Rivierenland samen om werkgevers te ondersteunen.

WSP maakt de match met werkzoekenden die graag willen werken. Denk aan jongeren, 50-plussers, statushouders of mensen met een arbeidsbeperking. De adviseurs van WSP Rivierenland analyseren de arbeidsmarkt en volgen de ontwikkelingen in verschillende sectoren. Zo begrijpen zij wat werkgevers bezighoudt en kunnen zij hun vragen gericht beantwoorden. Of het nu gaat om werving en selectie, het opleiden en coachen van personeel, inclusief werkgeverschap of subsidies en regelingen: bij WSP Rivierenland krijgen werkgevers kosteloos advies en ondersteuning van experts.

Uitnodiging aan werkgevers

Werkzoekenden krijgen een eerlijke kans op werk, en werkgevers ontvangen advies, informatie en ondersteuning. Zo wil WSP Rivierenland samen met werkgevers werken aan een sociale, inclusieve en diverse arbeidsmarkt. Daarom nodigt het WSP alle werkgevers uit de regio uit om eens contact op te nemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Dat kan via info@wsprivierenland.nl of 088-9375199.

Samenwerking in de regio

In de regio Rivierenland werd al langer samengewerkt. Door een landelijke wijziging is deze samenwerking nu georganiseerd onder de naam WerkgeversServicepunt. Zo ontstaat er in het gehele land een meer eenduidige en herkenbare dienstverlening aan werkgevers. WSP Rivierenland is een samenwerkingsverband van UWV, Werkzaak Rivierenland, en de gemeenten Culemborg, Buren, Neder-Betuwe, Maasdriel, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Meer informatie staat op wsprivierenland.nl