Vergoedingen voor ontwikkelingsdagen Rivierenlandse werknemers in techniek

jun 12, 2020 | Nieuws

Van 1 juni ’20 tot en met 31 december ’20 wordt leve(n) lang ontwikkelen voor werknemers extra ondersteund met 175 euro/dag voor scholing- en ontwikkeltrajecten in techniek en bouw & Infra. Dit geldt voor werknemers wonend of werkend in Gelderland bij een werkgever die in Gelderland is gevestigd. De werkgever is bij een opleidingsfonds als OOM, OTIB, OOMT en A&O aangesloten of valt onder de branche Bouw & Infra en draagt ook af aan het O&O fonds.

leve(n)lang gelders vakmanschap

Persoonlijke ontwikkeling in beroep of werk

De werknemer besteedt de vergoeding aan activiteiten voor persoonlijke ontwikkeling in werk of beroep. Deze activiteiten komen uit een ontwikkelingsbehoeftegesprek van de werknemer voort of uit het bedrijfsopleidingsplan. De vergoeding is bedoeld voor een opleiding voor persoonlijke groei, ontwikkeling en bevorderen van kennis en vaardigheden van werknemer en bedraagt maximaal € 175/ontwikkelings-dag. Per werknemer gaat het om maximaal vijf ontwikkelingsdagen ter waarde van € 875 (incl. btw). Maximaal vijf werknemers van één bedrijf mogen een vergoeding aanvragen. Dus in totaal vijfentwintig ontwikkelingsdagen per bedrijf worden vergoed.

Externe opleider en niet wettelijk verplicht

Het traject wordt door een externe- of brancheopleider uitgevoerd en dit mag wel in-company bij de werkgever plaats vinden. Deze vergoeding is stapelbaar met andere subsidies van bijv. OTIB, OOM of andere bronnen. De vergoeding ontwikkelingsdagen is NIET bestemd voor wettelijk verplichte certificeringen zoals VCA, NEN, EHBO, BHV, rijbewijzen of functionele trainingen die normaliter voor rekening van werkgever komen. Bij de verantwoording van kosten mogen GEEN opleidingsverleturen en reiskosten worden opgevoerd. Aanvragen worden bij volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

Informatie: Werknemers ontwikkeling vergoeding of Gelders Vakmanschap 2.0 verbindingscoach Rivierenland: Jan Heeres (06-280 43 751).