Uitnodiging voor speciaal programma tijdens Battle of the Boats ’23

mei 25, 2023 | Nieuws

De arbeidsmarkt. Het onderwijs. Hoe gaan zich die ontwikkelen? Daar zijn vele analyses over, en wordt veel over gepraat. Dat is belangrijk, maar proberen hoe arbeidsmarkt en onderwijs elkaar beter kunnen vinden, en hoe het onderwijs beter kan, meer passend bij deze eeuw, dat is een kwestie van doen. Ervaren. Spelen. Leren. Verbeteren.

Kom je op 9 juni deelnemen aan de Battle?

We zijn super trots dat 9 teams van 7 scholen met 13 begeleidende bedrijven de Battle aangaan die dag. Nadat ze hun boot zelf hebben bedacht, ontworpen, en samen gebouwd. Bij de bedrijven. Maar.. Wat is een wedstrijd zonder publiek?!

Als supporter zul je erbij zijn, en tegelijkertijd kun je andere genodigden ontmoeten. Andries Tunru is de presentator en met hem gaan we van deze super wedstrijd genieten. Ook nemen we je kort mee naar de stip op de horizon van Hub Rivierenland, voor 2027. De activiteiten die de scholen en bedrijven realiseren met onze ondersteuning, gaan goed en we streven naar meer activiteiten, voor meer deelnemende scholen, bedrijven en gemeentes. We bieden een vorm van contextueel onderwijs dat nodig is.

Zoals Harco Dijkstra, senior accountmanager voortgezet onderwijs van het ministerie van OCW aangeeft: ‘We hebben voorbeelden zoals de Battle hard nodig in Nederland. Het onderwijs en bedrijfsleven vindt elkaar niet zomaar, en als dat gebeurt, op een manier die werkt (voor jongere, bedrijf en school), dan moet daar de spotlight op!’.

Het programma is als volgt:
13.15u Ontvangst op het Eiland van Maurik
13.30 Start programma, welkom door Andries Tunru
14.00-14.45 Startschot Vaarwedstrijd – supporten teams & tips geven voor grote winstkans
14.45-15.15 Elkaar ontmoeten
15.15 Toekomstblik Hub Rivierenland, met Harco Dijkstra (senior accountmanager Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen)
15.30 Prijsuitreiking winnende teams
16.00 Einde programma

Goed om te weten:

  • Aanmelden vóór 1 juni, via deze link.
  • Dresscode: als het weer het toelaat: smart casual voor een strandomgeving
  • Deze uitnodiging mag worden doorgestuurd aan mensen die je ook graag bij dit mooie evenement zou willen ontmoeten.

Deze Battle wordt ook mogelijk gemaakt door de financiële steun van Regio Deal, RIF Regio Rivierenland, Gemeente Culemborg, KWC, Lek en Linge, ROC Rivor en OCT.

Welke bedrijven doen dit jaar mee?

Deze bedrijven nemen deel aan de Battle of the Boats:

Van MourikElk WelzijnVan Dillen BouwDe Vree en SliepenJC Van KesselLimbowandBouwmensen RivierengebiedGrip op Wonen, Boudewijn TransportLunterbouw en QCeasWCA, i.g.v. laswerkzaamheden MCN, en voor materialen Van Drenth Buighout & Multidesk en Bouwbedrijf Eikelboom.

Welke scholen leveren teams?

Deze toffe scholen uit Rivierenland doen mee aan de Battle in 2023: KWC Culemborg, ORS Lek en Linge, ROC Rivor, RSG Lingecollege, Maarten van Rossem, Olympus College en Het Westeraam.

Kijk nog even terug naar hoe het vorig jaar ging…