Tweede jaar Perspectief op Werk van start

dec 2, 2020 | Nieuws

Na een succesvol verlopen eerste jaar van Perspectief op Werk, zijn de projecten voor het tweede jaar uit de startblokken. Onder regie van RW-POA Rivierenland hebben de partners plannen doorontwikkeld die de regionale arbeidsmarkt een extra impuls zullen geven in coronatijd.

Perspectief op Werk is bedoeld om een extra impuls te geven aan arbeidstoeleiding van mensen die willen en kunnen werken, maar niet zelfstandig de weg naar werk vinden. Zeker nu Covid-19 veel impact heeft op de arbeidsmarkt, zijn deze extra inspanningen zeer wenselijk.   

Samenwerkingsafspraken getekend

Ook voor het tweede jaar is er één miljoen euro beschikbaar voor de realisatie van de plannen uit Perspectief op Werk. De samenwerkingsafspraken voor de nieuwe ronde werden eind november getekend met de onderwijs- en arbeidsmarktpartners.

De evaluaties van de projecten uit jaar één geven de betrokken partners het vertrouwen om ook in dit tweede jaar significante resultaten te boeken. Van de 17 projecten uit het eerste jaar gaan 16 projecten door in dit tweede jaar. Daarnaast is er geld gereserveerd voor nieuwe innovatieve projecten waar partners gezamenlijk in het tweede jaar nog invulling aan gaan geven.