Techniek heeft de toekomst, West Betuwe ademt techniek

mei 25, 2023 | Nieuws

Afgelopen zaterdag 13 mei was gemeente West Betuwe gastgemeente van de jaarlijkse Techniekdag in Rivierenland. De dag vond plaats op het terrein van de firma A. Hak. Zij organiseerde deze dag samen met VNO-NCW Midden, Riverland Tech Explorers, het onderwijs en het bedrijfsleven. Kinderen van 8 tot en met 14 jaar kregen een dag lang inspiratie en doe-activiteiten voorgeschoteld. Met als doel hen te interesseren voor een toekomst in de techniek.

Regio Rivierenland heeft veel verschillende technische en innovatieve bedrijven. Een deel daarvan is gevestigd in West Betuwe. Meer dan 35 bedrijven en organisaties deden mee en maakten de Techniekdag tot een succes. Ze organiseerden allemaal een innovatieve doe-activiteit. Bezoekers konden virtual reality ervaren, timmeren, zelfrijdende auto’s bouwen, drones besturen op muziek en nog veel meer.

Techniek heeft de toekomst

Wethouder Onderwijs, Govert van Bezooijen, gaf het startsein voor deze dag. “In West Betuwe hebben we een aantal scholen die jonge talenten klaarstomen voor een toekomst in de techniek. Dat is niet zo gek, want we wonen in een gebied dat innoveert, bijvoorbeeld in de fruittechniek. We stimuleren bewust de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. De Techniekdag is hiervan een tastbaar voorbeeld.”

Tekort

De Techniekdag wordt georganiseerd om kinderen enthousiast te maken voor techniek. Bedrijven in de regio Riviereland ervaren een tekort aan technisch personeel. De organisatie hoop het tekort te verminderen door kinderen al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor een technisch beroep.