Talent Event Rivierenland drukbezocht Ruim 600 werkzoekenden ontmoeten 50 werkgevers

apr 18, 2018 | Nieuws

Rivierenland – Op donderdag 12 april presenteerden 50 regionale werkgevers zich aan mensen die op zoek zijn naar werk tijdens het Talent Event Rivierenland. Ruim 600 werkzoekenden bezochten deze tweede editie van het groots opgezette evenement bij ROC Rivor in Tiel. Werkgevers zijn tevreden.

Het Talent Event is er voor iedereen die werk zoekt of zich oriënteert op een nieuwe uitdaging. Schoolverlaters van de mbo- en hbo-instellingen, stagezoekers en mensen die op zoek zijn naar werk; iedereen die graag wil werken in regio Rivierenland was van harte welkom tijdens het Talent Event.

Voor iedereen die op zoek is naar werk
Er was volop gelegenheid om contacten te leggen met regionale bedrijven, te netwerken en de diverse workshops te bezoeken. De workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, CV-building, sollicitatietraining en social media werden dan ook druk bezocht.

Ook konden bezoekers een kijkje nemen in de ‘Future Room’, waar een blik op de arbeidsmarkt van de toekomst werd geworpen. Met robots, cobots, virtual reality brillen, 3D-printers en drones konden bezoekers zelf ervaren hoe werken er in de toekomst uit kan zien.

 

Volgend jaar weer
Werkgevers waren positief over Talent Event Rivierenland. Tijdens de afsluitende borrel werden via een online onderzoek meteen de eerste ervaringen gepeild. Met als resultaat: het Talent Event editie 2018 is als inspirerend met een energieke sfeer ervaren, aldus de aanwezige werkgevers.

Nieuwe medewerkers vinden op het Event, is voor bedrijven de belangrijkste verwachting . Die verwachting is bij 75% van de aanwezigen uitgekomen. Kortom, als het aan de werkgevers ligt, komt er ook in 2019 een Talent Event Rivierenland.

Het Talent Event Rivierenland is een initiatief van het Regionaal Werkbedrijf – Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt Rivierenland in samenwerking met ROC Rivor, Werkzaak Rivierenland,  UWV en Servicepunt Leren en Werken Rivierenland.

www.talenteventrivierenland.nl