Studenten ROC Rivor maken filmopnames bij Jarno Goesten Champignons

jan 20, 2017 | Nieuws

Deze week maakten studenten van ROC Rivor filmopnames bij Jarno Goesten Champignons in Ammerzoden voor Werkzaak Rivierenland. De aanleiding? Jarno Goesten werkt in zijn bedrijf al geruime tijd succesvol met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De studenten maakten  inmiddels al elf filmportretten bij werkgevers in de regio die werken met mensen uit de doelgroep van de Banenafspraak. De serie portretten is met name bedoeld als voorbeeld en ter inspiratie voor werkgevers die nog geen of weinig ervaring hebben met de banenafspraak. Wethouder Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel woonde de opnames bij.

Sørensen: “Dit is een prachtig voorbeeld hoe onderwijs, overheid en ondernemers elkaar vinden en samenwerken. In de Bommelerwaard zijn de contacten tussen ondernemers hecht. Mensen weten wat ze aan elkaar hebben. De champignonteelt is een belangrijke bedrijfstak voor onze regio. Een sector ook waar mensen met een arbeidsbeperking prima een werkplek kunnen vinden.

Daarom vind ik het mooi dat we juist hier op het bedrijf een filmportret kunnen opnemen. Ik hoop dat we hiermee nog meer werkgevers kunnen enthousiasmeren mensen uit de doelgroep een kans te geven”.

Werken met talent uit de regio

Jarno Goesten vult aan: “Bommelerwaard is een ondernemende streek. Er zijn hier relatief veel ondernemers die elkaar vaak ook persoonlijk kennen. We zijn direct in onze communicatie, we spreken elkaar aan op zaken die we belangrijk vinden. Als we goede ervaringen hebben met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan gaat dat snel rond. We hebben immers ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”.

Goesten werkt, net als veel collega’s uit de regio, met verschillende mensen uit de doelgroep. “De werkzaamheden lenen zich er goed voor en de medewerkers zijn trots op het werk dat ze doen. Het helpt ook dat we goede contacten hebben met Werkzaak. De lijntjes zijn kort en direct, dat is prettig samenwerken”. Yvonne Schreven van Werkzaak  beaamt dit: “Een goed contact met de werkgever zorgt voor een effectieve match en een duurzame plaatsing”.

De filmopnames

De films worden gemaakt door studenten van de mediavormgeving opleiding van ROC Rivor. Voor de studenten is het een uitstekende leeromgeving. Ze leren op deze manier hoe het is om een echte film te produceren voor een echte opdrachtgever. Jimat Meis, student mediavormgeving vertelt: “Deze films maken we voor Werkzaak. We beginnen vaak vroeg met de filmopnames. Om goede opnames te maken heb je veel tijd nodig.

Bij Jarno Goesten begonnen we om 8 uur met draaien”. Zijn collega Aron Gulik vult aan: “We moeten ter plekke kijken hoe en waar we de shots maken. Elk bedrijf is anders. Je moet dus snel beslissen waar je filmt en waar je de interviews opneemt. Je leert goed improviseren. Er gebeurt altijd wel wat dat we niet hebben voorzien, dat maakt het spannend. We leren niet alleen filmen maar ook hoe je een filmportret produceert van de planning tot de eindmontage en presentatie aan de klant”.

Van links naar rechts: Thijs van Elten (filmdocent) , Jimat Meis, Aron Gulik (studenten), Yvonne Schreven (Werkzaak Rivierenland) Hilco van de Kraats (docent ROC Rivor), Jarno Goesten (directeur), Anita Sørensen (wethouder Maasdriel)