Werk...de motor achter een inclusief en ondernemend Rivierenland

Update februari 2020

Startpleinen Technieken Transport & Logistiek

Hoofdaanvrager: BètaTech Services

Contactpersoon: Jan Heeres

E-mail: jan.heeres@btechs.nl joke.broekhuizen@lerenenwerken.nl

Partner(s) in het project: Servicepunt Leren & Werken, verschillende regionale ondernemers, brancheorganisatie en opleidingsfondsen in de Techniek en Transport&Logistiek, ondernemersverenigingen in Riviereinland, Werkzaak Rivierenland, UWV, ROC Rivor en gemeenten.

Korte beschrijving project: Organisatie van een startplein Techniek en een startplein Transport&Logistiek om vraag en aanbod in Rivierenland aan elkaar te koppelen.

De organisatie van de startpleinen wordt doorontwikkeld waarbij er wordt ingezet op het starten van trajecten waarbij werkgevers een leerwerkrelatie met werkzoekenden aangaan door het aanbieden van een oriëntatiestageplaats.

Syrische statushouder als mechanical engineer bij RobWelding

 

Via Servicepunt Leren en Werken kwam bij Platform Techniek Rivierenland  een vraag binnen voor een Syrische jongeman uit Opheusden die graag als CAD ontwerper en tekenaar aan de slag wilde bij een regionaal bedrijf.

Hiervoor had hij enige tijd in Apeldoorn gewerkt en moest o.a. vanuit zijn vak veel klantencontacten onderhouden. Echter dat slaagde niet zo goed en zo eindigde afgelopen zomer deze samenwerking.

Perspectief op Werk PoW

Het Servicepunt en Platform werken samen in het Perspectief op Werk (PoW) project Startplein Techniek met Loopbaanleren en dat richt zich op een uitgebreide beroepsoriëntatie. Dat was in dit geval wat minder nodig omdat de CAD ontwerper precies wist wat hij kon en ook wilde. Maar dat zijn Nederlandse taal nog een struikelblok kon zijn. Via warme netwerk contacten vanuit Platform Techniek Rivierenland werd directeur Karel van Vlastuin van RobWelding uit Dodewaard bereid gevonden voor een kennismakingsgesprek.

Het bedrijf zocht binnen het team nog een ervaren CAD ontwerper. Hoe de sollicitant niet volledig aansluit bij het gezochte profiel ontstond er bij het eerste gesprek toch een mooie klick tussen de mensen. Vanuit gemeente Neder-Betuwe/Buren werd een Werk Ervaring Plaats (WEP) aangeboden en zo kon de CAD ontwerper snel starten.

Update november 2019

Drie dagen HiCAD training

De eerste actie van RobWelding was om de nieuwe collega direct naar een driedaagse HiCAD training in Den Bosch te sturen om daarna in het team te starten. Onder leiding een coachende collega werkt de CAD ontwerper nu aan eigen ontwerpen en heeft zijn eerste project al bijna klaar voor productie. Het voornemen van RobWelding is om na de WEP periode de nieuwe collega in dienst te nemen.

RobWelding in Dodewaard startte in 2006 als leverancier van lasrobots voor productieverhoging en kostenverlaging van maakbedrijven. Het bedrijf adviseert over eenvoudige tot complexere productieprocessen en hoe dat met robots beter kan gaan lopen.

Informatie: www.RobWelding.com of Jan.Heeres@btechs.nl | 06-280 43 751