Startplein Bouw & Infra positief verlopen

nov 23, 2016 | Nieuws

Om nu en in de toekomst beter en sneller vacatures te kunnen matchen tussen werkgever en werknemer organiseert Platform Techniek Rivierenland samen met veel andere partijen Startplein Techniek bijeenkomsten.

Afgelopen donderdag 10 november was G. van der Ven Aannemingsbedrijf in Brakel gastheer voor deze bijeenkomst. Vijf ondernemers met vacatures waren aanwezig en twintig werkzoekenden toonden interesse voor werken in deze sector.

Opleidingsbedrijven presenteren kandidaten

Voorafgaand aan de bijeenkomst zijn er kennismakingsgesprekken met de aangemelde kandidaten door medewerkers van Werkzaak, Leerwerkloket en de twee opleidingsbedrijven. Veertien passende kandidaten zijn geselecteerd. Deze werkzoekenden werden met overtuiging en waardering op 10 november door Harrie Staps (Bouwmensen) en Gijs van der Linden (Inframensen) gepresenteerd aan de ondernemers. Daarna vertelden de ondernemers G. van der Ven Aannemingsbedrijf, Leon van Herwijnen Aannemingsbedrijf Infra, Aannemingsbedrijf Joh. F. Goesten & Zn, Gijben Aannemers- & Verhuurbedrijf en Faber Personeelsdiensten over hun bedrijf en welke mogelijkheden er zijn voor nieuwe medewerkers.

Open ontmoeting

Tijdens een mooie en informele setting kreeg iedereen de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en te kijken naar vervolgmogelijkheden voor een duurzame verbinding. De werkzoekenden reageerden optimistisch over de ‘mens tot mens’ -aanpak tijdens het hele proces van voorbereiding, intake, presentatie en uitvoering.

Eén ondernemer maakte met vier kandidaten een afspraak voor een vervolggesprek voor diverse vacatures binnen zijn bedrijf terwijl een ander er nog even over wilde nadenken. De komende weken moet blijken hoeveel werkzoekenden aan de slag kunnen. Voor nu is resultaat een geanimeerde netwerkbijeenkomst, waarin mensen elkaar open en resultaatgericht ontmoeten. Mede dankzij de gastvrijheid van G. Van de Ven Aannemingsbedrijf.

Platform Techniek Rivierenland

Het platform is opgericht door organisaties uit de regio die een relatie hebben met techniek. Dat zijn o.a. Park Management Zaltbommel, BètaTech Services, ROC Rivor, Leerwerkloket Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, Gemeente Zaltbommel, UWV, RW POA Rivierenland, Cambium College en Provincie Gelderland.

Inmiddels hebben diverse ondernemersverenigingen, opleidingsfondsen en brancheorganisaties zich bij het platform aangesloten. Onder de leden van het platform bevinden zich ook werkgevers.