Start moving, het logistieke event voor iedereen!

mei 29, 2018 | Nieuws

Logistieke Hotspot Rivierenland: samen sterk voor logistiek!

Wie denkt aan logistiek denkt al gauw aan vrachtwagenchauffeurs en orderpickers. Dat klinkt niet ‘sexy’, maar wat velen niet weten is dat logistiek veel breder is dan dat. De gaafste gadgets en technische snufjes worden door mbo- én hbo-geschoolden ingezet om zo efficiënt mogelijk een product van A naar B te krijgen.

Toch kampen veel logistieke bedrijven in Rivierenland met enorme personeelstekorten. Niet alleen is er een tekort aan chauffeurs (niveau 2) maar ook aan onder andere planners (niveau 3), vestigingsmanagers (niveau 4) en leidinggevenden in de logistiek (hbo).

Op zaterdag 2 juni is dan ook iedereen die wil ervaren hoe logistiek werkt welkom bij het START MOVING event.

Zien en beleven

Op het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen laten bedrijven 2 juni zien hoe mooi het vak van logistiek is:

  • Zet een virtual-reality bril op en kruip in de huid van een medewerker in de logistiek.
  • Daag jezelf en anderen uit bij een van de vele activiteiten, zoals de Pakjesrun, Heftruck Parcours, Teamgame, Routeplanner, Ritje van de zaak en Vrachtwagensimulator.
  • Bekijk de mooiste trucks van onder meer Volvo en DAF.
  • Laat je informeren over scholings- en carrièremogelijkheden.

Het distributiecentrum van Blokker aan de Poppenbouwing 30 in Geldermalsen vanuit de lucht.  (foto: Blokker)

Voor gezinnen, starters en professionals

Op 2 juni ben je tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom bij het logistiekevent START MOVING op Poppenbouwing 30 in Geldermalsen. Alles is gratis toegankelijk, er wordt gezorgd voor een hapje en drankje en je mag je eigen goodiebag vullen! Het event is deels overdekt, dus ook bij regen houden wij je droog. Er is voldoende parkeergelegenheid. Kom je met de trein? Stap dan vanaf station Geldermalsen in een van onze pendelbussen, die vervoeren je GRATIS naar het terrein.

Het evenement is geschikt voor iedereen!

  • gezinnen die een dagje uit willen
  • jongeren die aan de start staan van hun carrière
  • professionals uit alle vakgebieden

Bekijk HIER het programma en alle deelnemende bedrijven en volg het Facebookevent START MOVING – Geldermalsenvoor de laatste updates over het logistiekevent.

Logistieke Hotspot Rivierenland en Logistics Valley

Logistieke Hotspot Rivierenland is samen met LEC Regio Nijmegen en Logistiek innovatiehuis Liemers en Achterhoek verenigd in Logistics Valley. Het logistiekevent op 2 juni vindt daarom plaats in zowel Rivierenland als Nijmegen (Bijsterhuizen)  en de Liemers-Achterhoek (Centerpoort-Noord Duiven). Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en OostNL.