Staatssecretaris Klijnsma lanceert kandidatenverkenner banenafspraak

dec 5, 2016 | Nieuws

Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken, heeft vorige week de ‘kandidatenverkenner banenafspraak’ gelanceerd. De kandidatenverkenner banenafspraak  is een online personeelsbank met bijna 60.000 profielen van werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

Werkgevers kunnen via dit nieuwe systeem direct en doelgericht zoeken in geanonimiseerde profielen en op een eenvoudige manier in contact komen met mensen die graag willen werken en een arbeidsbeperking hebben. Lees hier wat de kandidatenverkenner banenafspraak voor u kunt betekenen.

Wat is de kandidatenverkenner banenafspraak? 
Met de kandidatenverkenner banenafspraak kunnen werkgevers profielen van kandidaten verkennen die vallen onder de banenafspraak. Op basis van de door hen ingegeven voorkeuren kunnen zij profielen van kandidaten zoeken die mogelijk passen binnen hun organisatie. Het contact met de geselecteerde kandidaten komt tot stand via het werkgeversservicepunt in de regio. Het werkgeversservicepunt informeert werkgevers over de kandidaten, wat er nodig is om de kandidaten te plaatsen en de financiële voordelen die bij een plaatsing ingezet kunnen worden.

Het plaatsen van een kandidaat uit de doelgroep banenafspraak vraagt altijd om maatwerk.De accountmanagers van Werkzaak Rivierenland hebben de deskundigheid in huis om werkgevers hierbij te ondersteunen.

Hoe werkt de kandidatenverkenner banenafspraak? 
Werkgevers komen bij de kandidatenverkenner banenafspraak door in te loggen op hun account op werk.nl. In de kandidatenverkenner banenafspraak kan de werkgever een zoekprofiel aanmaken op basis van zijn criteria. Als resultaat ziet hij een aantal anonieme profielen met kenmerken van kandidaten zoals reisafstand en beschikbaarheid. Kandidaten die het meest passen bij de door hem ingegeven selectiecriteria staan bovenaan.

De profielen van deze kandidaten kan de werkgever bewaren bij ’Mijn bewaarde kandidaten’. Vervolgens klikt hij op ‘Informatie Aanvragen’. Het werkgeversservicepunt neemt zijn aanvraag in behandeling en neemt binnen 2 werkdagen contact op.

Voor wie is de kandidatenverkenner banenafspraak? 
UWV heeft de kandidatenverkenner banenafspraak ontwikkeld voor werkgevers en intermediairs die zelf een kandidaat uit de doelgroep banenafspraak willen zoeken. Zij kunnen de kandidatenverkenner banenafspraak gebruiken om inzicht te krijgen in de doelgroep banenafspraak.

Wie staan in de kandidatenverkenner banenafspraak? 
In de kandidatenverkenner banenafspraak staan burgers die vallen onder de banenafspraak en die in het werkzoekendensysteem van UWV en gemeenten staan, waarvan een klantprofiel beschikbaar is. Zij staan ook in het doelgroepregister.

Wie beheert de kandidatenverkenner banenafspraak? 
UWV is verantwoordelijk voor de realisatie en het beheer van de kandidatenverkenner banenafspraak. De kandidatenverkenner banenafspraak is op verzoek van werkgevers ontwikkeld door UWV in nauwe samenwerking met gemeenten en werkgevers. De profielen die in de kandidatenverkenner banenafspraak staan, zijn afkomstig van UWV en gemeenten. De kandidatenverkenner banenafspraak is voor werkgevers beschikbaar op werk.nl.

Wat kan een werkgever met de kandidatenverkenner banenafspraak, cv’s op werk.nl en doelgroepregister? 

Kandidatenverkenner banenafspraak: Zoeken naar kandidaten in geanonimiseerde profielen bij UWV en gemeenten.

Werk.nl: Zoeken naar kandidaten in door de burger opgestelde cv’s (waaronder kandidaten die onder de banenafspraak vallen, maar ook mensen zonder uitkering).

Doelgroepregister: Een check op BSN-niveau of iemand onder de banenafspraak valt. Dit kan via het werkgeversportaal op uwv.nl. Op basis van het loonheffingsnummer kan ook voor het hele personeelsbestand in één keer de registraties in het doelgroepregister opgevraagd worden.