Smart Building Rivierenland nieuwe MBO 4 opleiding ROC Rivor Tiel

dec 2, 2020 | Nieuws

Afgelopen weken is de werving voor studenten van de nieuwe MBO 4 opleiding Smart Building van ROC Rivor gestart met online voorlichting bij ROC Rivor open dag van 26 november, de RIvierenlandse VMBO decanen bijeenkomst begin november en uitleg aan VMBO TL leerlingen van Pax Christi Druten. De nieuwe opleiding biedt een combinatie van bouw, elektro, installatie en ICT en wordt nog maar op drie plaatsen in Nederland aangeboden.

Slimme samenwerking, duurzame oplossingen, efficiëntie in het bouwproces en nieuwe technologische toepassingen zijn de vier pijlers waar het bij Smart Building om draait. Smart Builders zijn betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van bouwprojecten, zowel nieuwbouw als verbouw. Ze hebben overzicht over alle werkzaamheden binnen het project met het doel om duurzame en slimme processen toe te passen. De oproep is dan ook: ‘Bouw jij mee aan een duurzame toekomst?’

Duin Energieadvies

De Vree en Sliepen

Smart Building met vier pijlers

Regionale bedrijven vragen om Smart Building opgeleide werknemers en vertellen er meer over. Dit doen aan de hand van de vier pijlers van Smart Building: 1) Samenwerking, 2) Duurzaamheid, 3) Efficiëntie en 4), Innovatieve technieken.

Twee regionale bedrijven lichten hun inhoudelijke accenten toe en dat zijn:

Meelopen of meer informatie:

Heb je interesse en nog vragen: meldt je dan aan voor een Meeloop Dag in januari of februari 2021 bij ROC Rivor. Zo’n Meeloop dag  omvat een rondleiding op de nieuwe locatie van ROC Rivor aan de Teisterbantlaan in Tiel en een workshop 3D tekenen in het technische tekenprogramma ArchiCAD.

Informatie:

Muriel.Veenstra@ROCRivor.nl,

Jan.Heeres@btechs.nl (06-280 43 751) of

Wilma.de Wolf@btechs.nl (06-279 32 611).

De Vree en Sliepen