SMART BUILDING: de slimste bouwtechniekopleiding van de regio start op nieuwe locatie in Tiel

feb 16, 2022 | Nieuws

Ontdek en ervaar het zelf tijdens de Open Dag van ROC Rivor op 24 februari

Wie een slimme bouwprojectmanager wil worden, kan vanaf september in Tiel terecht. Dan start de nieuwe mbo-opleiding Smart Building, die studenten opleidt tot bouwprojectmanagers met een brede kennis én extra IT-vaardigheden. Extra slim dus. De nieuwe opleiding is ontwikkeld samen met het regionale bedrijfsleven en is gevestigd in het innovatieve S-TEC gebouw aan de Teisterbantlaan 1a in Tiel. Tijdens de Open Dag van ROC Rivor op 24 februari zijn geïnteresseerde leerlingen en hun ouders welkom om een kijkje te nemen in de wereld van Smart Building.

Slimme bouwprojectmanagers werken met computer en drones

Tijdens de opleiding Smart Building leren studenten door een combinatie van techniek en IT om slimmer te ontwerpen, plannen, bouwen én samen te werken. Duurzamer, sneller en goedkoper bouwen zijn een van de speerpunten. Als aanstaand bouwprojectmanager werken ze met de nieuwste technologieën en software zoals 3D, VR, AR en BIM. Ook wordt er geëxperimenteerd met drones.

Doordat de opleiding samen met het regionale bedrijfsleven is ontwikkeld, krijgen studenten veel praktijkopdrachten bij de slimste bouwbedrijven in de regio. Zo worden ze klaargestoomd tot bouwprojectmanagers van de toekomst. Na afronding van deze mbo-opleiding (BOL, niveau 4) liggen de banen voor het oprapen. Doorstuderen aan het hbo kan uiteraard ook.

Bekijk hier hoe het werk van een Smart Builder eruit ziet in deze video!

 

Nieuwe opleiding, nieuw leslocatie

Het S-TEC gebouw aan de Teisterbantlaan 1a in Tiel wordt de nieuwe leslocatie van Smart Building. Ook de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigkundige Installaties van ROC Rivor worden vanaf het nieuwe schooljaar op de locatie Teisterbantlaan gegeven. Op deze nieuwe locatie, waar de wereld van slim en duurzaam bouwen centraal staat, kunnen de studenten direct in de praktijk oefenen. Moderne bouwoplossingen en het onderwijs komen heel mooi samen in dit gebouw.

Kom kijken tijdens de Open Dag

Lijkt het je leuk om bouwprojectmanager te worden? Stuur jij straks je collega’s aan bij de bouw van een groot kantoorgebouw of een woonwijk? Kom vooral eens kijken hoe dat in zijn werk gaat. Tijdens de Open Dag op 24 februari zijn geïnteresseerde studenten en ouders welkom om een kijkje te nemen in het S-TEC gebouw en kennis te maken met Smart Building en de andere opleidingen die in dit gebouw gegeven gaan worden. Docenten, werkgevers en studenten zijn aanwezig om alles te vertellen over de opleiding én natuurlijk te laten zien met welke nieuwe technologieën de opleiding werkt.

Aanmelden voor Smart Building op de Open Dag kan via www.rocrivor.nl/opendag.

Over ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen en Tiel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.