Project School & Jobs Neder-Betuwe van start

jun 15, 2017 | Nieuws

Op maandag 12 juni jl. vond de aftrap plaats van het unieke project School & Jobs bij Van Eck & Oosterink Communicatieregisseurs in Dodewaard. Dit project zorgt voor gestructureerde en gecoördineerde bedrijfsbezoeken door leerlingen voor hun loopbaanoriëntatie van de drie middelbare scholen in Kesteren, Helicon, Pantarijn en Van Lodenstein College.

De leerlingen bezoeken de aan het project deelnemende bedrijven in Kesteren en omgeving. Het is een unieke samenwerking tussen drie scholen en Ondernemers Vereniging Neder-Betuwe (OVNB), die voordelen heeft voor leerlingen, scholen en bedrijfsleven. De leerlingen maken kennis met hun mogelijk toekomstige werkgevers en ondernemers met potentiële werknemers. Bovendien versterkt het initiatief de samenwerking tussen de drie scholen.

 

Om dit financieel mede mogelijk te maken, overhandigde Peter van Schenkhof namens het Coöperatief Stimuleringsfonds van Rabobank West Betuwe een cheque aan de directieleden van de School & Jobs scholen. Dat gebeurde in aanwezigheid van leerlingen die op dat moment een bezoek brachten aan Van Eck & Oosterink.

Ook projectleider Jan Heeres was als begeleider van het groepje leerlingen bij de bijeenkomst aanwezig. Het School & Jobs project trekt inmiddels ook belangstelling vanuit andere regio’s, die daarmee ook aan de slag willen.

Direct na de ontvangst van de Rabo cheque gingen de leerlingen met de Van Eck & Oosterink medewerkers aan het werk. Eerst even voor de foto poseren met van links naar rechts:

Maren van Leijen (Pantarijn), Thereria van der Geer en Dianne Kroon (Van Lodenstein), Peter van Schenkhof (Rabo), Henk van Eckeveld (Van Lodenstein directeur), René van Eck (OVNB voorzitter), Otto Wijma (Pantarijn directeur), Lisa Brons (Helicon), Jan Heeres (School & Jobs), Siska van der Kooi (Helicon directeur) en Sophia Brink (Helicon).

Meer informatie en achtergrond vind u op School Jobs.