Opperste concentratie bij First Lego League op Lek en Linge

nov 30, 2016 | Nieuws

De Regiofinale van de vierde First Lego League afgelopen vrijdag, 25 november, op de vmbo-locatie van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg, was een groot succes.

Tijdens de robotwedstrijd bewonderde de jury een groot aantal creatieve creaties. Naast een knap staaltje techniek, presenteerde elk van de twaalf teams met leerlingen tussen de 9 en 14 jaar de resultaten van een eigen onderzoek; ditmaal geheel in het teken van de samenwerking tussen mens en dier.

Team Robanimo’s van Scholengemeenschap Gomarus in Gorinchem sleepte de eerste prijs in de wacht. De jury was unaniem in haar oordeel: Robanimo’s behaalde een hoge score bij de Robotwedstrijd, hun robotontwerp bleek zeer inventief en effectief en de samenwerking binnen het team was enthousiast en goed.

Ook bood het team hulp aan andere deelnemers. Robanimo’s verovert met deze winst een plek in de Benelux Finale op 4 februari.

Voor het eerst deed een team van Lek en Linge mee, gekoppeld aan het nieuwe vak Informatietechnologie. Leren programmeren en robotica passen mooi binnen de kennismaking met dit vak, dat de komende jaren wordt ontwikkeld tot een complete leerlijn voor Informatietechnologie voor theoretische leerweg.

Volgend jaar wordt de regiofinale van First Lego League opnieuw op Lek en Linge georganiseerd.