Ondernemers in Rivierenland krijgen hulp van gemeente

apr 1, 2021 | Nieuws

De coronacrisis heeft veel ondernemers hard geraakt. In Rivierenland deden ruim 3.000 zelfstandigen een beroep op de Tozo-regeling. Om weer perspectief te bieden en de bestaanszekerheid te versterken, komen de gemeentes in Rivierenland ondernemers te hulp. 

Pakt u uw zaken weer op als voor de coronacrisis of moet het anders? 

Misschien maakt u als zelfstandig ondernemer gebruik van de financiële steunmaatregelen die de overheid beschikbaar stelt, maar twijfelt u of uw bedrijf voldoende levensvatbaar is als straks de coronamaatregelen versoepeld worden en de steunmaatregelen stoppen. Hoe start u straks uw onderneming weer op? Pakt u uw zaken weer op als voor de coronacrisis of moet het anders?

Uw gemeente helpt u graag!

U kunt met de gemeente sparren over de toekomstmogelijkheden van uw bedrijf. De gemeente kan (financiële) ondersteuning bieden bij de voortzetting van uw bedrijf of verwijzen naar gepaste vormen van ondersteuning. Maar ook als u door de bomen het bos niet meer ziet door de veelheid aan regelingen, als u zich zorgen maakt, of als u betalingsachterstanden heeft: neem contact op met uw gemeente.

De gemeente biedt ondersteuning bij het versterken van uw onderneming of begeleiding naar (tijdelijk) ander werk, bijvoorbeeld als uw onderneming niet langer levensvatbaar is. Ervaren adviseurs ondersteunen u bij uw zoektocht naar de mogelijkheden.

In Rivierenland werken ondernemers, gemeentes en organisaties als Werkzaak Rivierenland, UWV, VNO-NCW, Leerwerkloket Rivierenland en ROC Rivor samen om sterker uit deze crisis te komen en talent te laten werken in Rivierenland.

Een ondernemer in Rivierenland: “Als freelancer zag ik mijn opdrachten heel snel minder worden. Mijn klanten zitten vaak zelf ook in een lastige situatie. Ik maak gebruik van de Tozo, en ben mij nu aan het oriënteren op de toekomst. Het liefst ga ik straks gewoon door met mijn eigen praktijk, dat is mijn passie. Maar ik werk ook aan een plan B. Ik zie nu al dat mijn werk zal veranderen na Corona. Mijn klantcontacten zullen toch meer digitaal worden

Wacht niet, maar kom in actie

Herkent u zich bij het lezen van dit bericht? Wacht dan niet, maar kom in actie. Zodat u klaar bent als de ondersteuningsmaatregelen stoppen en de coronaregels versoepeld worden. Gaat u tegen die tijd verder met uw bedrijf? Of kiest u toch voor een baan in loondienst? Of beide?

Neem contact op met uw gemeente. In een persoonlijk gesprek helpen ervaren adviseurs u verder.

Woont u in de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal of Zaltbommel, dan kunt u contact opnemen met Werkzaak Rivierenland. Bel 088 9375 000 of stuur een mail naar bbz@werkzaakrivierenland.nl

Woont u in de gemeente Buren of Neder-Betuwe? Bel dan 14 0344 of mail naar werkeninkomen@buren.nl