Nieuw technieklokaal in Rijswijk geopend

okt 14, 2020 | Nieuws

Het BuitenPretPlaats technieklokaal werd eind september geopend door Pieter Neven,  wethouder onderwijs van gemeente Buren en Ruben Kramer. Dit technieklokaal is de nieuwste aanwinst van kinderdagverblijf Buitenpret in Rijswijk.

Op deze manier realiseerde Nina Krabbers van Buitenpret haar droom. Ze haalde indertijd een MBO techniek diploma en werkte lang bij een metaalbedrijf. Enkele jaren terug schoolde ze zich om naar groepleidster en startte bij Buitenpret. Techniek bleef trekken en ze nam initiatief om een technieklokaal te starten. Veel kinderen willen graag iets met hun handen in de techniek doen en Krabbers ziet dat op basisscholen wetenschap en techniek maar beperkt aan bod komt. Met het nieuwe technieklokaal kan ze deze kinderen helpen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.

PO-VO samenwerkingsaanvraag

Afgelopen zomer heeft Nina Krabbers samen met Wilma de Wolf van Platform Techniek Rivierenland een PO-VO subsidie aanvraag ingediend. Om hiermee de samenwerking tussen Lingecollege VMBO Tiel en vier basisscholen voor meer en beter techniek onderwijs op te kunnen starten. Vanuit  basisscholen Beatrixschool Buren, Derksenschool Ravenswaaij en De Hoeksteen en De Bogaard uit Maurik komen nu al BSO leerlingen naar het KDV in Rijswijk. Met de PO-VO subsidie aanvraag krijgen leerlingen meer en betere kansen om later in het voortgezet onderwijs te slagen. Een mooie wetenschap & techniek samenwerking van VO leerlingen en docenten samen met het KDV en de BSO kinderen gaat hierbij helpen.

Voor meer Informatie