Minister van Engelshoven lanceert nieuw mbo-portal KiesMBO.nl

nov 22, 2018 | Nieuws

KiesMBO.nl: wat je kiest ben je zelf

Hoe werkt het mbo? Welke beroepen vind ik interessant en uit welke opleidingen kan ik dan kiezen? Hoe groot is de kans dat ik een baan vind als ik mijn opleiding heb afgerond? KiesMBO.nl is de nieuwe mbo-portal voor leerlingen en studenten die een keuze willen maken voor studie en beroep.

Voor jongeren, hun ouders en scholen

KiesMBO.nl toont jongeren in het vo en mbo, hun ouders en docenten hoe het mbo werkt, de talloze mogelijkheden die het mbo biedt en helpt bij het maken van een goede keuze voor een mooie toekomst. De portal geeft een overzicht van mbo-opleidingen, beroepen en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Ook voor docenten en decanen is Kiesmbo.nl een waardevolle tool, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de lessen loopbaanoriëntatie en –begeleiding.

Actueel en passend bij de belevingswereld van jongeren

KiesMBO.nl wordt voortdurend geactualiseerd met cijfers en informatie van de scholen en SBB over beroepen, opleidingen en de arbeidsmarkt. Om aan te sluiten op de belevingswereld van de doelgroep, zijn jongeren gedurende het gehele proces van de ontwikkeling van de portal nauw betrokken. KiesMBO.nl is in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontwikkeld door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), in samenwerking met de MBO Raad, de VO-raad, het georganiseerd bedrijfsleven en jongerenorganisaties. De portal integreert de inhoud van de websites MBO Stad en Beroepeninbeeld.nl, die voortaan naar Kiesmbo.nl zullen doorverwijzen.

Doe mee

Wilt u als docent, decaan of mentor KiesMBO onder de aandacht brengen van studiekiezers? Maak dan gebruik van informatie vinden met o.a. de lesbrieven op: https://www.kiesmbo.nl/voor-docenten-mentoren-en-decanen.

Kent u een groep professionals die studiekiezers begeleid? Wij komen graag een keer uitleg aan hen geven over de achtergrond van alle informatie die op KiesMBO ontsloten wordt. Neem daarvoor gerust contact met ons  op.  Heeft u tijdens het gebruik opmerkingen of tips voor ons geef dit dan door aan de servicedesk van SBB via 088 – 338 00 00 We wensen u veel gemak met deze site!