Leerwerkloket Rivierenland verbindt werkgevers aan Taalakkoord

feb 27, 2017 | Nieuws

Taal is een belangrijke werknemersvaardigheid. Beperkte en geringe kennis van taal, kan zorgen voor lagere productiviteit, hoger ziekteverzuim, veiligheidsproblemen, verminderde doorgroeimogelijkheden en vormt uiteindelijk een financieel risico voor een bedrijf.

Taalakkoord: samen investeren in taal
Leerwerkloket Rivierenland zet zich de komende tijd in om ook lokale en regionale werkgevers te verbinden aan het Taalakkoord. Binnen het Taalakkoord verbeteren werkgevers de taalvaardigheid van hun medewerkers. Door mee te doen aan het Taalakkoord investeren organisaties samen met andere werkgevers in Nederland taal. Door het bespreekbaar te maken, werknemers te scholen en opgedane kennis en ervaring met elkaar te delen.

Subsidieregeling
Bent u of kent u een werkgever waarvoor het Taalakkoord interessant kan zijn? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Mariet Baldee ( mariet.baldee@lerenenwerken.nl) of Liesbeth  Ormel ( liesbeth.ormel@lerenenwerken.nl ). Zij kunnen u ook meer vertellen over de subsidieregeling “Tel mee met Taal”. Met deze subsidieregeling kunnen werkgevers subsidie aanvragen voor taalscholing van hun laagtaalvaardige werknemers.

Een animatie over het Taalakkoord bekijken?