Inspiratiesessie Gelderland Arbeidswijs. Doe mee en win!

okt 9, 2017 | Nieuws

Onlangs vond de inspiratiesessie Gelderland Arbeidswijs plaatst in het regiokantoor in Tiel.

Ruim 40 deelnemers uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven brainstormden met elkaar over nieuwe mogelijkheden en ideeën om de vraag en aanbod op de arbeidsmarkt nóg beter op elkaar aan te sluiten. En om de kloof te dichten tussen werken en leren.

 

Op naar een duurzame economie! Anders leren en werken, hoe doe je dat?

Regio Rivierenland doet het in veel opzichten goed als het gaat om samenwerken en verbinden binnen de 3 O’s Ondernemers, Onderwijs en Overheid. Dat blijkt ook uit de opkomst en het enthousiasme van de deelnemers. De provincie zoekt naar goede ideeën en innovaties die de arbeidsmarkt in de regio nóg meer kunnen versterken.

Nieuwe ideeën worden beloond

De inspiratiesessie was bedoeld om de eerste ideeën op te halen, te toetsen of om partners te zoeken. De provincie heeft met Gelderland Arbeidswijs een wedstrijd ontwikkeld waarin de beste ideeën actief ondersteund worden. Iedereen die meedoet krijgt een podium.

De finalisten en de winnaar van Gelderland Arbeidswijs worden professioneel begeleid en ondersteund door zowel de provincie Gelderland als Wise Up Consultancy. Het blijft dus niet bij het idee alleen, het team van Gelderland Arbeidswijs denkt mee en doet mee.

“Voor mij staat Gelderland Arbeidswijs in 2017 voor mensen sterk, nieuwsgierig en wendbaar maken. Anders leren, anders werken in een duurzame economie. Doe je mee?”, aldus Gedeputeerde Michiel Scheffer, 7-7-2017.

Finalisten winnen 2000 euro, de winnaar 10.000 euro

Het doel is om ideeën echt verder te helpen. Dat kan via doorgroei in een startup of samenwerkingsverband, maar bijvoorbeeld ook via inbedding in een bestaande organisatievorm.

Een vakjury beoordeelt alle tijdig binnengekomen ideeën en selecteert vijf finalisten (teams) om tijdens de finale een pitch van tien minuten te houden voor de jury en het publiek. De vijf finalisten ontvangen elk Euro 2000,- om hun concept verder vorm te geven richting de finale.

Voorafgaand aan de finale vindt er een online stemming plaats op de vijf finalisten, waarbij de finalisten alles uit de kast kunnen halen om hun idee digitaal een boost te geven. De resultaten van de online stemming worden pas tijdens de finale bekend gemaakt. De jury kent vervolgens hun punten toe waarna de uiteindelijke winnaar bekend wordt gemaakt. De winnaar ontvangt Euro 10.000,- en begeleiding voor de verdere uitwerking en toetsing van het idee of concept in de provincie Gelderland.

Wil je meedoen en een idee indienen? Lees hier hoe dat gaat.

 

Gelderland Arbeidswijs in het kort

Gelderland Arbeidswijs is een open innovatietraject van de Provincie Gelderland, met als doel vernieuwende ideeën uit de markt halen die de kloof tussen werken en leren kunnen dichten. Arbeidsmarkt + Onderwijs = Arbeidswijs.

Innoveren lukt alleen als we nieuwe invalshoeken bekijken van nieuwe deelnemers met een frisse, vernieuwende en toekomstbewuste blik op onderwijs en arbeidsmarkt.

Lees het inspiratiedocument

Bezoek de website en schrijf in!