Inspiratiebijeenkomst Ouder Worden & Innovatie

jun 8, 2018 | Nieuws

Wist u dat… de Bevolkings- en Huishoudensprognose Gelderland 2017 van Provincie Gelderland laat zien dat over 17 jaar 25 tot 35% van de inwoners in Rivierenland 65 jaar of ouder is? Wat betekent dit voor onze inwoners en onszelf?

Er ligt een grote opgave voor iedereen. Als wij weten wat eraan komt, kunnen wij erop voorsorteren. Techniek en andere innovatieve ontwikkelingen kunnen enorm bijdragen aan de leefbaarheid in de steden, dorpen en wijken en aan de zelfredzaamheid van de inwoners. De wetenschap is heldergroen!

Samen stappen wij de toekomst in

Platform Zelfredzaam Rivierenland en Kennisnetwerk Leefbaarheid Rivierenland nodigen u uit voor de inspiratiebijeenkomst Ouder Worden & Innovatie. Tijdens deze bijeenkomst stappen wij met elkaar de toekomst in en verkennen wij welke veranderingen op stapel staan door het ouder worden van onze inwoners.

Wij kijken hoe deze veranderingen van invloed zijn op wonen, de zorg en de arbeidsmarkt. Het wordt een leuke en inhoudelijk boeiende bijeenkomst met een dynamisch programma waarin beeld, geluid, inspiratie en interactiviteit de boventoon voeren. Neem uw smartphone mee!

Over de spreker

Peter van der Wel is futuroloog en neemt ons (visueel) mee naar de toekomst. Hij laat zien welke technische ontwikkelingen er op ons afkomen en welke mogelijkheden die bieden voor een samenleving met steeds meer en oudere senioren. Zijn verrassende verhaal geeft u een nieuwe, frisse en vooral inspirerende kijk op heden en toekomst.

Locatie

Wij treffen elkaar op een zeer sfeervolle locatie in Rivierenland: Theater De Fransche School, Havendijk 1 in Culemborg (kaart). Dit theater is een vaste waarde in de samenleving en biedt jaarlijks tientallen beroemde artiesten een podium. Op 20 juni is de rode loper voor u!

U kunt gratis parkeren op parkeerterrein Palumbus of op de aangrenzende Lange Meent voor € 0,70/uur (na 18.00 uur gratis). Beide terreinen liggen direct achter de Fransche School (route). Vanaf station Culemborg is het ca. 20 min. lopen (route).

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld u snel aan! Dat kunt doen via onderstaande knop of door een e-mail te sturen naar aanmelding@regiorivierenland.nl.

 

Ik tref u graag op 20 juni! 

Met vriendelijke groet,
Namens Platform Zelfredzaam Rivierenland en
Kennisnetwerk Leefbaarheid Rivierenland

Loes van Ruijven-van Leeuwen
Voorzitter Platform Zelfredzaam Rivierenland