De Grote DigiTaalStrijd in Rivierenland

jun 23, 2017 | Nieuws

De Grote DigiTaalStrijd is een regionaal evenement in het kader van de Week van de Alfabetisering. Het is een battle voor het goede doel: aandacht vragen voor laaggeletterdheid in regio Rivierenland!

Misschien wist u het al, maar we willen het graag nog even onder uw aandacht brengen… tussen 23.000 en 26.000 inwoners uit Rivierenland (11 – 16%) in de leeftijd van 18 – 65 jaar, hebben zó veel moeite met lezen en schrijven dat ze niet goed kunnen functioneren in onze (digitale) samenleving en op de werkvloer. Ze kunnen bijvoorbeeld geen veiligheidsinstructies, bestelformulieren of personeelsbladen lezen.

 

 

Wedstrijd in 10 raadzalen op 4 september

De Grote DigitaalStrijd vindt plaats in de Week van de Alfabetisering. Teams gaan met elkaar de strijd aan: wie beschikt over de beste taal- en digitale vaardigheden? Maandag 4 september zijn er in 10 gemeenten voorrondes van de Grote DigiTaalStrijd Rivierenland.

Ook RW-POA heeft een team in stelling gebracht. Het ondersteuningsteam met Natalie Bremmer, Nicole Westerterp, Stephan van Iperen en Paul Nieuwenhuis lopen zich al warm…

In oktober/november 2017 volgt de Grande Finale, waar de winnaars van alle gemeenten het tegen elkaar opnemen. Iedereen ouder dan twaalf jaar, die woonachtig, of werkzaam is in een van de volgende gemeenten kan zich inschrijven: Culemborg, Druten, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel.

Lees hier meer en schrijf je in!