Gelders Vakmanschap opleidingsdagen in Rivierenland

dec 16, 2020 | Nieuws

Gelders Vakmanschap 2.0 ijvert voor een betere leercultuur in kleinschalige techniek bedrijven en voor betere samenwerking met aanbieders van opleiding en scholing. Corona bracht dit voorjaar een kink in die kabel: het plan werd deels omgegooid naar het stimuleren om zittend personeel op te leiden. Er kwamen 1.000 vergoedingen van 175 euro per opleidingsdag beschikbaar. Vanuit Rivierenland vroegen 42 werknemers in totaal 101 vergoedingen aan met totale waarde van bijna 18.000 euro. Bijna 60% van deze opleidingen werden bij vier regionale opleiders besteed en dat gaf 10.500 euro omzet.

Over heel Gelderland ging 40% van de 1.000 vergoedingen naar installatiebedrijven, 33% naar metaal, 25% naar bouw/infra en 2% naar mobiliteitsbedrijven. In Rivierenland ligt dit wat anders. Metaalbedrijven waren met 60% de grootste aanvragers gevolgd door bouw met 30% en installatiebedrijven met 10%.

Het Gelders Vakmanschap 2.0 project loopt de komende maanden af en momenteel zijn techniek branches en opleidingsfondsen met Provincie Gelderland in gesprek over een vervolg. Daarbij liggen accenten op van werk naar werk, Leven Lang Ontwikkelen en verbetering leercultuur.

Informatie

 

leve(n)lang gelders vakmanschap