Werk...de motor achter een inclusief en ondernemend Rivierenland

Doorontwikkeling regionaal marktbewerkingsplan

Hoofdaanvrager: Regionaal Werkbedrijf  en Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt Rivierenland

Contactpersoon: Nicole Westerterp

E-mail: westerterp@rwpoa.nl

Korte beschrijving project: RW-POA Rivierenland werkt in 2020-2021 aan de doorontwikkeling van het regionale marktbewerkingsplan. Dit doet RW-POA Rivierenland onder andere door de all-in werkgeversprijs, filmportretten en door te werken aan een effectievere regionale dienstverlening.

 

Effectieve regionale dienstverlening

All-in Werkgeversprijs

De uitreiking van de All-in Werkgeversprijs is verbonden aan de landelijke Dag van de Duizend voorbeelden die vanuit VNO-NCW wordt georganiseerd. Op deze dag worden in alle Rivierenlandse gemeenten de meest inclusieve werkgevers van dat jaar in het zonnetje gezet. Deze worden gekozen door middels van een open stemming waar alle Rivierenlanders hun stem kunnen uitbrengen, aangevuld met een oordeel van een deskundige jury. De uitreiking van de prijzen stond gepland in maart 2020 maar kon vanwege COVID-19 helaas fysiek niet doorgaan. Daarom is de uitreiking uitgesteld naar oktober 2020.

Helaas bleek een fysieke uitreiking ook op dit moment nog niet mogelijk en daarom is er gekozen om een digitale uitreiking te doen. De betrokken wethouders hebben een vlog opgenomen met een felicitatie voor de winnaars. De winnaars hebben een prachtig cadeaupakket ontvangen en worden in verschillende Rivierenlandse en Gelderse media extra in het zonnetje gezet. Een overzicht van de winnaars en de felicitaties van de wethouders is te vinden door op onderstaande button te klikken.

Het streven is om in 2021 wederom een uitreiking van de All-in Werkgeversprijs te organiseren in Rivierenland.

Filmportretten

De filmportretten zijn bedoeld om bekendheid en sympathie te creëren bij regionale werkgevers voor het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze werkgevers zijn tevens ambassadeurs voor inclusief ondernemerschap en de Banenafspraak in Rivierenland. De filmportretten zijn bedoeld als voorbeeld voor werkgevers in Rivierenland om invulling te geven aan de Banenafspraak. De filmportretten komen tot stand met ROC Rivor studenten die de opleiding mediavormgeving volgen. Klik op onderstaan button.

In 2020-2021 wordt in samenwerking met partners gewerkt aan vier nieuwe filmportretten.