Digilab Rivierenland

Inspirerend netwerkevent bij ROC Rivor – Digilab Rivierenland Innovatieweek

Op donderdag 7 maart 2024 organiseerden ROC Rivor, Ondernemers Coöperatie Tiel (OCT), Kring Culemborgse Bedrijven (KCB) en VNO-NCW Midden samen een inspirerend netwerkevent bij ROC Rivor. Tijdens dit event vond de ontknoping plaats van de tweede DigiLab Rivierenland Innovatieweek.

Challenge Based Learning als methode
Vijftien multidisciplinaire studententeams doorliepen alle fases van Challenge Based Learning om tot een passende oplossing te komen voor tien digitale challenges van regionale ondernemers.

Maar liefst 88 studenten van de opleidingen Mediavormgeving, ICT, SoftwareDeveloper en SmartBuilding, werkten 4 dagen aan het oplossen van de challenges. Bij Challenged Based Learning (CBL) Leren studenten door te proberen en te doen. Leren van ervaringen, experimenten en fouten, in plaats van afleren. Feedback, evalueren, reflecteren en bijstellen zijn een natuurlijk onderdeel van het leerproces. CBL is daarmee een ideale methode voor het vinden van oplossingen voor complexe problemen en het creëren van waardevolle nieuwe ideeën, producten of diensten.

DigiLab Rivierenland helpt MKB’ers met digitalisering

Binnen DigiLab Rivierenland helpen studenten en docenten van ROC Rivor het MKB in de regio Rivierenland met het maken van een digitaliseringsslag om zo toekomstbestendig en innovatief te blijven! De ondernemer krijgt een concreet en laagdrempelig advies. Studenten krijgen realistisch en praktijkgericht onderwijs.

Regio Rivierenland is een echte mkb-regio. Digitalisering is een belangrijk vraagstuk om toekomstbestendig en competitief te blijven. Het onderwerp staat dan ook hoog op diverse beleidsagenda’s.

Donderdag 7 maart presenteerden de teams eerst hun oplossingen voor de challenges aan de opdrachtgevers. In de avond hielden ze pitches voor ruim 100 leden van de Ondernemers Coöperatie Tiel), Kring Culemborgse Bedrijven (KCB) en VNO-NCW Midden. Honderd ondernemers maakten kennis met onze studenten, misschien wel hun medewerker van morgen, en bepaalden samen met de burgemeester van Tiel, Frank van der Meijden, en de vakjury Nicole Stevens-Westerterp namens RW-POA Rivierenland, Teunis van Voorthuizen namens De Vree en Sliepen B.V. en Jelle Kaper namens ROC Rivor de meest innovatieve, creatieve en haalbare oplossing. Na de bekendmaking van de winnaar volgens de vakjury en de publieksprijs, volgde de feestelijke afsluiting van de Innovatieweek.

Ruim 100 regionale ondernemers ontmoetten er 50 studenten; En gingen in gesprek met hun werknemers van morgen. Lekker eten, netwerken, en inspirerende presentaties van jonge talenten waarin zij hun oplossingen presenteerden voor digitale ondernemersvraagstukken.

Bekijk hier de aftermovie:

Samenwerking in de Regio

ROC Rivor, RW-POA Rivierenland, VNO-NCW Midden, Werkzaak Rivierenland, HAN university of applied sciences en Logistics Valley Rivierenland werken samen in een digitale werkplaats: DigiLab Rivierenland.

Digilab Rivierenland wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Laatste nieuws uit de regio

VACATURE  Overstapcoach vso – mbo (Kwartiermaker tweejarige pilot)

VACATURE Overstapcoach vso – mbo (Kwartiermaker tweejarige pilot)

In de arbeidsmarktregio Rivierenland werken het vso en mbo actief samen om de overgang van leerlingen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Vanuit de Regionale aanpak jeugdwerkloosheid hebben De Sonnewijser, ROC Rivor en RW-POA Rivierenland gezamenlijk een...

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

Postbus 137 | Tiel

info@rwpoa.nl

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

4001 VK Tiel | Postbus 137

4000 AC Tiel

info@rw-poarivierenland.nl