De Kracht van kwetsbaarheid

jul 13, 2017 | Nieuws

Kwetsbare burgers delen bijzondere levensverhalen

Onder het motto ‘de kracht van kwetsbaarheid’ werd op 10 juli jl. de 31ste Krachtenbundel ‘editie Rivierenland’ uitgereikt tijdens een drukbezochte presentatie bij ’s Heeren Loo in Geldermalsen. De Krachtenbundel, die twaalf unieke levensverhalen bevat van kwetsbare burgers uit de regio, werd feestelijk overhandigd aan de geïnterviewden zelf.

 

Persoonlijke verhalen
Zes van de interviews die in het boekje zijn opgenomen, werden gevoerd door wethouders uit de regio Rivierenland met inwoners uit hun eigen gemeente. Tijdens de presentatie werden de bundels door de wethouders uitgereikt aan de mensen die zij hadden geïnterviewd. Voor ieder van hen was er een persoonlijk woordje.

Daaruit bleek, dat de gesprekken indruk hebben gemaakt en voor alle interviewers tot nieuwe inzichten hebben geleid. Enkele uitspraken: “Ik ben geen diagnose, maar een mens met kwetsbaarheden”, “Laat niet los, geef niet op”, “Ik heb geleerd, dat je het niet altijd in je eentje kunt: durf hulp te vragen, durf hulp te aanvaarden”.

Wethouders Fouad Sidali (Culemborg), Rob Benschop (Neder-Betuwe), Bert van Swam (West Maas en Waal), Griedo Bel (Lingewaal), Anita Sørensen (Maasdriel) en Annie Benschop-van Eldik (Buren) waren aanwezig tijdens de presentatie.

Deelnemers
Gemeenten/organisaties die hebben deelgenomen aan deze bundel zijn:

Gemeente Culemborg, Gemeente West Maas en Waal, Gemeente Lingewaal, Gemeente Maasdriel, Gemeente Neder-Betuwe, Gemeente Buren, Entrea, IrisZorg, RIBW Nijmegen & Rivierenland, Zorgbelang Gelderland, ’s Heeren Loo en De Schildkamp.

De makers: professionals met een beperking
De twaalf persoonlijke verhalen zijn gebundeld door initiatiefnemer Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard, waar alleen professionals met een beperking werken. De Krachtenbundel is op maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd en vormgegeven door professionals met een beperking.

Verspreiding
De Krachtenbundel verschijnt in een oplage van 2.800 exemplaren. Alle deelnemende organisaties en de gemeenten uit de regio Rivierenland verspreiden de magazines in hun netwerk.

De Krachtenbundel kan hier gedownload worden.