Culemborg wil band onderwijs – arbeidsmarkt versterken

jan 24, 2018 | Nieuws

CULEMBORG ,,Het college van B en W van de gemeente Culemborg maakt de komende drie jaar in totaal € 150.000 vrij om de band tussen onderwijs – arbeidsmarkt – gemeente structureel te versterken”, aldus wethouder Collin Stolwijk. ,,Van dit geld willen we onder meer een zogenaamde ‘aanjager’ aanstellen die de samenwerking tussen onderwijs-arbeidsmarkt moet verbeteren en intensiveren.

Door het versterken van de samenwerking en door meer kennis en ervaring te delen, gaan leerlingen straks beter voorbereid de arbeidsmarkt op. Wij willen – in lijn met het coalitieakkoord – dat iedere Culemborgse jongere kans heeft op het maximaal benutten van zijn/haar kansen en daar past dit project heel goed bij.”

Stolwijk: ,,De gemeente vindt het belangrijk dat de positie van alle jongeren op de arbeidsmarkt wordt versterkt. Sommige jongeren kunnen prima zelf hun weg vinden, maar er zijn ook jongeren die wel wat steun kunnen gebruiken. Door het versterken van de banden tussen het onderwijs en het bedrijfsleven krijgen jongeren straks onderwijs dat beter op de praktijk is afgestemd. Het vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt.

Ook maken ze hierdoor eerder en beter kennis met de vragen en de mogelijkheden die de arbeidsmarkt hen biedt. Aan de andere kant profiteert ook het bedrijfsleven: zij kunnen straks putten uit een rijk aanbod van jongeren op alle niveaus.”

Het project ‘doorgaande leerlijn onderwijs – arbeidsmarkt’ is een samenwerking tussen de gemeente Culemborg, ROC-Rivor, het Koningin Wilhelmina College, ORS Lek & Linge en de Kring Culemborgse Bedrijven. De gemeente Culemborg maakt de komende drie jaar in totaal € 150.000 vrij voor dit project. Hiervan wordt onder meer de aanjager aangesteld.

Deze aanjager moet als echte netwerker verbindingen leggen tussen bedrijven/organisaties en scholen, samenwerking stimuleren, enthousiasmeren en activiteiten organiseren. Deze tijdelijk impuls van drie jaar moet leiden naar een betere samenwerking. De wervingsprocedure voor de aanjager start binnenkort.