Brainbuddies Ophemert wint First LEGO League Rivierenland regiofinale 2017

dec 1, 2017 | Nieuws

Op de vrijdagmiddag en –avond van 24 november was bij ORS Lek en Linge VMBO Culemborg een intensieve wedloop gaande tussen twaalf teams om verschillende prijzen te winnen.

De Champions Award- winnaar die op alle drie de jury-onderdelen het hoogste scoorde, werd het Brainbuddies team onder leiding van coach Elie van Mook van Alien Automatisering in Ophemert. De teamleden komen van verschillende scholen en hebben zich in hun vrije tijd op deze finale voorbereid.

 

Het team had binnen het thema HYDRO DYNAMICS een prachtige oplossing gevonden om drukverlies in waterleidingen om te zetten in bruikbare energie.

Het was de derde keer dat dit team deelnam aan een First Lego League Regiofinale en met groot enthousiasme gaat het zaterdag 3 februari 2018 in Leeuwarden, Regio Rivierenland vertegenwoordigen op de Benelux-finale.

Andere prijswinnaars

De Robotprestatieprijs ging naar team Robodirck van Gymnasium Camphusianum uit Gorinchem . Team Robo Racers van Cambium College Zaltbommel verdiende de Core Value prijs voor teamsamenwerking en sportiviteit. Het beste Robot Ontwerp kwam van team Facimus van Scholengemeenschap Gomarus uit Gorinchem.

De Projectprijs was voor het Rainbow Warriors team van basisschool De Regenboog uit Amerongen. De Doorzettersprijs ten slotte ging naar team Prometeus Brugklas Lek en Linge uit Culemborg die voor het eerst kennismaakten met de First Lego League.

Waterschap Rivierenland

Vanwege het thema Hydrodynamics was Waterschap Rivierenland uitgenodigd om een bijdrage te leveren.

Driedubbel vervulden zij die rol met een flitsende presentatie over Nederland Waterland door Eric Kuindersma, de introductie van de jeugdwaterschapbestuurder en Lek en Linge leerling Rogier Visser, de door leerlingen zelf in te regelen waterhuishouding tafel onder begeleiding van Jacques Schwarz en daarnaast de jurering van de Project opdrachten van de twaalf teams.

Organisatie First LEGO league Rivierenland regiofinale 

Jan Heeres en Wilma de Wolf van Platform Techniek Rivierenland (www.ptriv.nl) organiseerden voor de vijfde keer de Rivierenland Regiofinale. Eerder waren zij te gast bij ROC Rivor in Tiel en Bouwmensen in Geldermalsen. Dit was de tweede keer bij ORS Lek en Linge te Culemborg.

Een team van tien derdejaars VMBO Basis/Kader leerlingen hielp bij de organisatie, het inrichten van de aula en bij uitserveren van broodjes, soep, fris, koffie en thee. Dit gebeurde onder leiding van twee vierdejaars Creatief en Ondernemen leerlingen die hun eerste echte evenement organiseerden. Zij krijgen hiervoor alle complimenten.

Jureren op de Regiofinale 

Om een regiofinale goed te laten verlopen zijn veel vrijwilligers nodig voor de jury. Dit waren o.a. Marie-Jan Oussen (Emjee  grafische vormgeving Varik), Wim Hell, Peter Hulseboom (Hogeschool Utrecht), Elisa Lamey (Duurzaam Rivierenland) en verschillende Lek en Linge leerlingen hebben die taak met verve op zich genomen. Volgend jaar hebben we nog meer juryleden nodig, dus heeft u belangstelling: welkom!

Informatie: Wilma.deWolf@btechs.nl (06-278 32 611) of Jan.Heeres@btechs.nl (06-280 43 751)