All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2019

Op de Dag van de 1000 voorbeelden, zijn in Rivierenland de winnaars van de All-in werkgeversprijs Rivierenland 2019 bekend gemaakt. Vergezeld met de bokaal en een traktatie voor het hele bedrijf bezochten de acht wethouders van de gemeenten in Rivierenland de winnaars om ze te feliciteren met deze prachtige prijs.

Juryrapport

De jury heeft op de inzet van duurzaamheid, motivatie en ambassadeurschap de genomineerde werkgevers beoordeeld en per gemeente een winnaar gekozen. De winnaars van de All- in Werkgeversprijs Rivierenland 2019 zijn werkgevers die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en werknemers met een arbeidsbeperking een kans bieden in hun organisatie.

Deze werkgevers denken creatief mee en creëren draagvlak binnen de organisatie, geven de werknemer de tijd om zich te ontplooien en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Met als doel duurzaam werk en participeren in de maatschappij. De winnaars zijn alle goede voorbeelden van werkgevers die laten zien dat het kan, inclusief werkgeverschap. Door hun motivatie inspireren zij hopelijk ook andere werkgevers in Rivierenland!

Winnaars All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2019

De Zoelensche Brug – gemeente Buren

Een warm bad voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jeffrey zegt: ‘Iedereen heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Leer iemand echt kennen en je krijgt er veel voor terug!’

De Arend – gemeente West Betuwe

De mensen die worden aangenomen kunnen er langere tijd werken. Ook mensen zonder werkervaring zijn er welkom. Ook als er geen vacatures zijn kunnen organisaties in de omgeving op hen rekening voor het bieden van werkervaringsplekken.

 

Voet Personenvervoer – gemeente Culemborg

Laat dromen uitkomen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkgever kijkt naar de mens achter de kandidaat.

Jarno Goesten Champignons – gemeente Maasdriel

Zet zich al vele jaren in voor de doelgroep. Goesten is ook echt een ambassadeur voor inclusief ondernemerschap en heeft ook al verschillende werkgevers met bijvoorbeeld Werkzaak in contact gebracht.

Boomkwekerij Huverba – gemeente Neder-Betuwe

Huverba heeft meerdere plaatsingen vanuit de P-wet. Ze staan bekend als een prettige werkgever.

Ravas – gemeente Zaltbommel

Iedereen krijgt bij Ravas een eerlijke kans, er werken mensen met meer dan 17 verschillende culturele achtergronden binnen de organisatie. We proberen vooral te kijken wat mensen kunnen en nodig hebben en zorgen dat ze zo maximaal hun werk kunnen doen.

Maas en Waal Schoonmaak – gemeente West Maas en Waal

De medewerkers worden gestimuleerd om te leren en te groeien en er wordt rekening gehouden met hun tempo en behoefte.

Medimpex – gemeente Tiel

Sociaal bewogen werkgever met oog voor talent. Mensen krijgen de kans om zich te ontwikkelen en een kans om een waardig bestaan op te bouwen.

Over de All-in Werkgeversprijs

Op 14 maart 2019 organiseert VNO-NCW binnen het project ‘Op naar de 100.000 banen’ de Dag van de Duizend Voorbeelden. In nauwe samenwerking willen RW-POA Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, gemeente Buren en Neder-Betuwe samen met VNO-NCW Rivierenland, invulling geven aan deze dag  met de introductie van een werkgeversprijs voor inclusief ondernemerschap.

Wat verstaan we onder All-in werkgeverschap? Werkgevers (overheid/ bedrijfsleven) die werk maken van de inclusieve arbeidsmarkt. Dat is een arbeidsmarkt waarin iedereen, dus ook mensen met een beperking, duurzaam en naar vermogen kunnen deelnemen. Steeds meer werkgevers nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en bieden werknemers met een arbeidsbeperking een kans in hun organisatie. De aard van de inzet kan variëren; geboden kansen en mogelijkheden verschillen per werkgever.

 

Deze werkgevers denken creatief mee en creëren draagvlak binnen de organisatie. Gunnen de werknemer de tijd om zich te ontplooien en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Zodoende bieden deze werkgevers duurzaam werk en stellen iedereen in staat om naar vermogen bij te dragen aan de organisatie en zo volwaardig te participeren in de maatschappij. Deze werkgevers verdienen het predicaat ‘All-in werkgever’.

De genomineerde bedrijven!

Op naar de 100.000 banen’, een initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland organiseert jaarlijks de Dag van de 1000 Voorbeelden. VNO-NCW Midden, in nauwe samenwerking met RW-POA Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, gemeente Buren en Neder-Betuwe, geeft invulling aan deze dag door de introductie van een werkgeversprijs voor inclusief ondernemerschap. 

Tot 31 januari 2019 kon er gestemd worden voor de all-in werkgeversprijs 2019. Per gemeenten waren de volgende bedrijven/ondernemers genomineerd:

In februari gaat een vakjury (bestaande uit afgevaardigde namens de organiserende partijen) de nominaties beoordelen. De winnende bedrijven/ondernemers ontvangen na het beraad van de jury zo spoedig mogelijk bericht.

Op 14 maart 2019 worden de winnende bedrijven/ondernemers in ieder geval bezocht door de wethouder van de betreffende gemeente en ontvangen zij hun welverdiende prijs!

C

Bekijk alle vlogs