HAN hub in Rivierenland van start

Vanaf juni 2024 start in Rivierenland de HAN Hub. De officiële opening werd verricht door Rob Verhofstad, Voorzitter College van Bestuur HAN, Stan Vloet, Voorzitter College van Bestuur ROC Rivor, Dave Verbeek, Voorzitter RW-POA Rivierenland, wethouder gemeente Tiel namens de regiogemeenten en Teunis van Voorthuizen, bestuurder VNO-NCW Midden. De HAN Hub wordt gehuisvest in het Praktijklab van ROC Rivor in Tiel.

De Hub is een plek waarbinnen studenten meedenken met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven over (toekomstige) ontwikkelingen in Rivierenland. Externe partijen kunnen participeren als stakeholder of opdrachtgever in projecten, of bijvoorbeeld deelnemen aan ontmoetingen en evenementen. De HAN en ROC Rivor intensiveren in dit gezamenlijke initiatief hun samenwerking en versterken daarmee direct de verbinding van talent aan de regio. 
 
Opgaven in de regio 
In de nieuwe HAN Hub wordt samengewerkt aan verschillende, regionale opgaves zoals onderwijs en arbeidsmarkt in de kans sectoren zorg en welzijn, logistiek en techniek. En aan de verduurzaming van de regio.
De HAN Hub werkt samen met professionals, inwoners, studenten, docenten en onderzoekers, ervaringsdeskundigen en (sociaal) ondernemers in Rivierenland.  
 
Doel HAN Hub in Rivierenland  
De samenwerking zorgt voor interessante leertrajecten die de regio sterker, slimmer en aantrekkelijker maken. Met de Hub wordt de verbondenheid van studenten met de regio Rivierenland groter. Als zij vanuit hun werkzaamheden in de Hub een relatie opbouwen met de betrokken organisaties, bijvoorbeeld door hun stage bij een organisatie te doorlopen, is de kans groter dat ze in de regio blijven en er gaan werken. 

Betrokkenen bij de HAN Hub in Rivierenland 

In het initiatief werken, naast Hogeschool Arnhem Nijmegen en ROC Rivor, verschillende partijen met elkaar samen zoals VNO-NCW Midden, RW-POA Rivierenland, Rabobank West Betuwe, De Verschilmakerij, OCT en de gemeentes in de regio.

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

4001 VK Tiel | Postbus 137

4000 AC Tiel

info@rw-poarivierenland.nl